Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan

Nämä vohveliraudalla kypsennettävät voileivät ovat saaneet inspiraationsa ranskalaisesta voileipäklassikosta, Croque monsieurista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 8 siivua käristettyä pekonia tai (savu)kinkkua
  • ½ dl majoneesia
  • 1 tl karkeaa dijoninsinappia
  • 1 rkl make chilikastiketta
  • 8 siivua voimakkaan makuista juustoa (esim. appenzeller)

Valmistusohje

  1. Paista pekoni rapeaksi pannulla omassa rasvassaan, Voit kypsentää sen myös mikrossa  kahden talouspaperiarkin välissä. Aikaa siihen menee noin 3-4 minuuttia mikroaaltouunin tehosta riippuen.
  2. Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja chilikastike.
  3. Halkaise hampurilaissämpylät ja voitele sämpylöiden toinen puoli majoneesiseoksella. Pane kaksi juustoviipaletta majoneesin päälle, juuston päälle käristetty pekoni tai kinkkuviipaleet ja niiden päälle jälleen juustoviipaleet.
  4. Kypsennä leivät vohveliraudalla, niin saat pintaan hauskan vohvelikuvion.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.