Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan
Nämä vohveliraudalla kypsennettävät voileivät ovat saaneet inspiraationsa ranskalaisesta voileipäklassikosta, Croque monsieurista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 4 hampurilaissämpylää
- 8 siivua käristettyä pekonia tai (savu)kinkkua
- ½ dl majoneesia
- 1 tl karkeaa dijoninsinappia
- 1 rkl make chilikastiketta
- 8 siivua voimakkaan makuista juustoa (esim. appenzeller)
Valmistusohje
- Paista pekoni rapeaksi pannulla omassa rasvassaan, Voit kypsentää sen myös mikrossa kahden talouspaperiarkin välissä. Aikaa siihen menee noin 3-4 minuuttia mikroaaltouunin tehosta riippuen.
- Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja chilikastike.
- Halkaise hampurilaissämpylät ja voitele sämpylöiden toinen puoli majoneesiseoksella. Pane kaksi juustoviipaletta majoneesin päälle, juuston päälle käristetty pekoni tai kinkkuviipaleet ja niiden päälle jälleen juustoviipaleet.
- Kypsennä leivät vohveliraudalla, niin saat pintaan hauskan vohvelikuvion.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan