Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkupasta

Kinkkupasta on helppo ja nopea arjen pelastaja. Tuoreet herneet ovat kinkun kanssa parhaita, mutta voit käyttää myös pakasteherneitä tai -papuja. Fettucine-pasta maistuu mainiolta kermaisen kinkkukastikkeen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kinkkupasta

  • 350 g fettucine-pastaa

Kinkkukastike pastalle

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita tai oliiviöljyä paistamiseen
  • 200 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 250-300 g palvikinkkua
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • (¼ tl suolaa)

Pinnalle

  • parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Kinkkupasta valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna yksi sipuli. Kuullota paistokasarissa sipulikuutioita kevyesti voissa tai oliiviöljyssä.
  2. Leikkaa 250-300 grammaa palvikinkkua suikaleiksi. Lisää sipulien joukkoon kinkkusuikaleet ja kerma. Mausta kinkkukastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  3. Keitä 350 g fettucine-pastaa pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Lisää pastaveteen viimeiseksi 3-4 minuutiksi 200 grammaa tuoreita herneitä kiehumaan pastan kanssa. Jos käytät pakasteherneitä, niitä ei tarvitse keittää, riittää, kun ne ovat hetken lämpimässä kastikkeessa tai pastavedessä.
  4. Valuta pasta ja herneet ja yhdistä ne kastikkeeseen.
  5. Raasta parmesaania pastan pinnalle. Tarjoa kinkkupasta höyryävän kuumana.

Lue myös: Arkipasta x 5

Lue myös Anna.fi: Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkupasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.