
Kinkkupasta
Kinkkupasta on helppo ja nopea arjen pelastaja. Tuoreet herneet ovat kinkun kanssa parhaita, mutta voit käyttää myös pakasteherneitä tai -papuja. Fettucine-pasta maistuu mainiolta kermaisen kinkkukastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kinkkupasta
- 350 g fettucine-pastaa
Kinkkukastike pastalle
- 1 sipuli
- 1 rkl voita tai oliiviöljyä paistamiseen
- 200 g tuoreita tai pakasteherneitä
- 250-300 g palvikinkkua
- 1-2 dl kuohukermaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- (¼ tl suolaa)
Pinnalle
- parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Kinkkupasta valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna yksi sipuli. Kuullota paistokasarissa sipulikuutioita kevyesti voissa tai oliiviöljyssä.
- Leikkaa 250-300 grammaa palvikinkkua suikaleiksi. Lisää sipulien joukkoon kinkkusuikaleet ja kerma. Mausta kinkkukastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Keitä 350 g fettucine-pastaa pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Lisää pastaveteen viimeiseksi 3-4 minuutiksi 200 grammaa tuoreita herneitä kiehumaan pastan kanssa. Jos käytät pakasteherneitä, niitä ei tarvitse keittää, riittää, kun ne ovat hetken lämpimässä kastikkeessa tai pastavedessä.
- Valuta pasta ja herneet ja yhdistä ne kastikkeeseen.
- Raasta parmesaania pastan pinnalle. Tarjoa kinkkupasta höyryävän kuumana.
Lue myös: Arkipasta x 5
Lue myös Anna.fi: Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkupasta