Reseptit
30-60 min
6

Kinkkupiiras aamiaiseksi?

Nopeasti valmistuva aamiaispiirakka paistuu kattamisen aikana. Tämä aamiaispiirakka vie taatusti nälän mennessään ja sopii tarjottavaksi brunsseillakin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna
1 rkl vettä

Täyte:

150 g kinkkua tai pekonia
1 punasipuli
8 kirsikkatomaattia
2 dl turkkilaista jogurttia
8 pientä kananmunaa
2 dl cheddarraastetta
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita taikinan ainekset joko monitoimikoneella tai käsin nyppimällä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Paloittele kinkku tai pekoni ja kuorittu punasipuli. Paahda ainekset kevyesti pannulla. Viipaloi tomaatit. Sekoita jogurtti, kaksi kananmunaa, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohjaa haarukalla ja valuta pohjalle jogurtti-juustoseos.

3. Levitä päälle kinkku-sipuliseos ja tomaattiviipaleet. Riko pinnalle loput kananmunat varovasti niin, että keltuainen jää ehjäksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Pala suolaista piirakkaa maistuu aina:

suppis-pekoniquiche

Suppis-pekoniquiche

Chorizopiirakka

Chorizopiirakka

broileripiirakka

Broileripiirakka

Anna.fi: Savuinen pekoni-sipulipiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kinkkupiiras aamiaiseksi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X