Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkupiiras aamiaiseksi

Nopeasti valmistuva aamiaispiirakka paistuu kattamisen aikana. Tämä aamiaispiirakka vie taatusti nälän mennessään ja sopii tarjottavaksi brunsseillakin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vettä

Täyte:

  • 150 g kinkkua tai pekonia
  • 1 punasipuli
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 8 pientä kananmunaa
  • 2 dl cheddarraastetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita taikinan ainekset joko monitoimikoneella tai käsin nyppimällä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Paloittele kinkku tai pekoni ja kuorittu punasipuli. Paahda ainekset kevyesti pannulla. Viipaloi tomaatit. Sekoita jogurtti, kaksi kananmunaa, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohjaa haarukalla ja valuta pohjalle jogurtti-juustoseos.

3. Levitä päälle kinkku-sipuliseos ja tomaattiviipaleet. Riko pinnalle loput kananmunat varovasti niin, että keltuainen jää ehjäksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Pala suolaista piirakkaa maistuu aina:

suppis-pekoniquiche

Suppis-pekoniquiche

Chorizopiirakka

Chorizopiirakka

broileripiirakka

Broileripiirakka

Anna.fi: Savuinen pekoni-sipulipiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkupiiras aamiaiseksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.