Reseptit
yli 60 min
10

Kinkkuquiche

Kinkkuquihen mehevä täyte syntyy pekonista, kinkusta ja kananmunista. Lisää makua tuovat muskottipähkinä, persilja ja valkopippuri. Piirakan viimeistelee maukas emmental-juusto.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kinkkuquiche

100 g voita
50 g parmesaanijuustoraastetta
2 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 dl Kylmää vettä

Täyte

nokare rasvaa
pala purjoa
paketti fileepekonia tai 200 g kinkkua
150 g juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Nypi rasva ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane hetkeksi jääkaappiin.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuullota purjosilppu rasvassa. Lisää joukkoon pekoni- tai kinkkusuikaleet. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään.

3. Tue piirakan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista foliopanta ja levitä sipulikinkkuseos vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja kypsennä kinkkuquichea, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä, noin 20 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä:
Lohipiirakka
Lihapiirakka
Sieni-kaalipiirakka
Ruoka.fi: Espanjalainen piirakka

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kinkkuquiche

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X