Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkuquiche

Kinkkuquihen mehevä täyte syntyy pekonista, kinkusta ja kananmunista. Lisää makua tuovat muskottipähkinä, persilja ja valkopippuri. Piirakan viimeistelee maukas emmental-juusto.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kinkkuquiche

  • 100 g voita
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 dl Kylmää vettä

Täyte

  • nokare rasvaa
  • pala purjoa
  • paketti fileepekonia tai 200 g kinkkua
  • 150 g juustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Nypi rasva ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane hetkeksi jääkaappiin.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuullota purjosilppu rasvassa. Lisää joukkoon pekoni- tai kinkkusuikaleet. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään.

3. Tue piirakan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista foliopanta ja levitä sipulikinkkuseos vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja kypsennä kinkkuquichea, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä, noin 20 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä: Lohipiirakka Lihapiirakka Sieni-kaalipiirakka Ruoka.fi: Espanjalainen piirakka

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkuquiche

Iiris

Todella hyvä resepti! Teen kinkkupiiraani aina tällä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.