
Kinkkuquiche
Kinkkuquihen mehevä täyte syntyy pekonista, kinkusta ja kananmunista. Lisää makua tuovat muskottipähkinä, persilja ja valkopippuri. Piirakan viimeistelee maukas emmental-juusto.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kinkkuquiche
- 100 g voita
- 50 g parmesaanijuustoraastetta
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 0.5 dl Kylmää vettä
Täyte
- nokare rasvaa
- pala purjoa
- paketti fileepekonia tai 200 g kinkkua
- 150 g juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 2 dl kevytkermaa
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
- ripaus muskottipähkinää
- silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Nypi rasva ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane hetkeksi jääkaappiin.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuullota purjosilppu rasvassa. Lisää joukkoon pekoni- tai kinkkusuikaleet. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään.
3. Tue piirakan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista foliopanta ja levitä sipulikinkkuseos vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja kypsennä kinkkuquichea, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä, noin 20 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä: Lohipiirakka Lihapiirakka Sieni-kaalipiirakka Ruoka.fi: Espanjalainen piirakka
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkuquiche
Todella hyvä resepti! Teen kinkkupiiraani aina tällä!