
Kinkkurullaleivät
Maustetuilla omenalohkoilla ja kinkkurullalla päällystetyt saaristolaisleipäpalat ovat maukasta pikkusyötävää juhlien buffetpöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Kinkkurulla
- 200 g ohuita kinkkuviipaleita
- 1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vahvaa sinappia
- kourallinen rucolasalaattia
Maustetut omenalohkot
- 1 omena
- 1 rkl voita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl timjamia
- ripaus kanelia
Lisäksi
- saaristolaisleipää
Valmistusohje
- Valmista ensin kinkkurulla. Leikkaa arkki kelmua ja asettele kinkkuviipaleet kelmun päälle lomittain vieri viereen. Sekoita tuorejuustot, sinappi ja silputtu rucolasalaatti. Levitä seos tasaisesti kinkkulevylle. Kääri levy tiiviille rullalle kelmua apuna käyttäen ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
- Poista omenasta siemenkota ja paloittele kuorineen. Paista lohkot voissa ja sirottele joukkoon sokeri ja mausteet. Anna omenoiden jäähtyä.
- Leikkaa kinkkurullasta puolentoista sentin viipaleita ja nosta ne saaristolaisleipäviipaleiden päälle. Nostele päälle omenapaloja.
Herkullisia kinkkuohjeita pieneen nälkään: Kinkkuleivät Kinkkuquiche Kinkkusarvet Ruoka.fi: Kinkku-juustopaninit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkurullaleivät