Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkurullaleivät

Maustetuilla omenalohkoilla ja kinkkurullalla päällystetyt saaristolaisleipäpalat ovat maukasta pikkusyötävää juhlien buffetpöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kinkkurulla

  • 200 g ohuita kinkkuviipaleita
  • 1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vahvaa sinappia
  • kourallinen rucolasalaattia

Maustetut omenalohkot

  • 1 omena
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl timjamia
  • ripaus kanelia

Lisäksi

  • saaristolaisleipää

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kinkkurulla. Leikkaa arkki kelmua ja asettele kinkkuviipaleet kelmun päälle lomittain vieri viereen. Sekoita tuorejuustot, sinappi ja silputtu rucolasalaatti. Levitä seos tasaisesti kinkkulevylle. Kääri levy tiiviille rullalle kelmua apuna käyttäen ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  2. Poista omenasta siemenkota ja paloittele kuorineen. Paista lohkot voissa ja sirottele joukkoon sokeri ja mausteet. Anna omenoiden jäähtyä.
  3. Leikkaa kinkkurullasta puolentoista sentin viipaleita ja nosta ne saaristolaisleipäviipaleiden päälle. Nostele päälle omenapaloja.

Herkullisia kinkkuohjeita pieneen nälkään: Kinkkuleivät Kinkkuquiche Kinkkusarvet Ruoka.fi: Kinkku-juustopaninit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkurullaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.