Kinkkuvoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku on juhlien ikiklassikko ja suosittu herkkutarjottava. Tästä voileipäkakusta riittää syötävää isollekin joukolle. Voit tehdä kakun myös pelkkänä kinkku- tai poroversiona, oman maun mukaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Kinkkuvoileipäkakku
- 21-24 täysjyväpaahtoleipäviipaletta
Kinkkuvoileipäkakku, kostutus
- 2 ½ dl vettä
- ½ lihaliemikuutiota
Kinkkuvoileipäkakku, kinkkutäyte
- 200 g vähärasvaista palvikinkkua
- 1½ maustekurkkua
- 250 g piparjuurituorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
- 2 tl sinappia
Kinkkuvoileipäkakku, porotäyte
- 150 g kylmäsavuporoa
- 100 g purjoa
- 1 dl persiljasilppua
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 300 g ranskankermaa
Kinkkuvoileipäkakku, kuorrutus
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
Kinkkuvoileipäkakku, koristelu
- salaattia
- 10 sulatejuustoviipaletta
- 50 g kylmäsavuporosiivuja
- 150 g kinkkuviipaleita
- 3 tomaattia
- persiljaa
Valmistusohje
Kinkkuvoileipäkakku tehdään helposti näin:
1. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon puolikas lihaliemikuutio. Jäähdytä.
2. Kuutioi kinkku ja maustekurkku. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja sinappi.
3. Kuutioi poro. Hienonna purjo ja persilja. Yhdistä kaikki porotäytteen ainekset.
4. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois.
5. Irrota reunus irtopohjavuoasta, jonka halkaisija on 28–30 cm, ja pane se tarjoilulautaselle. Asettele leivistä reunuksen sisäpuolelle pohjan peittävä kerros. Muotoile leivistä sopivia paloja, jotta leipäkerroksesta tulee yhtenäinen. Kostuta lihaliemellä.
6. Levitä leipien päälle kinkkutäyte ja toinen leipäkerros. Kostuta. Lisää seuraavaksi porotäyte ja päällimmäiseksi vielä leipäkerros. Kostuta.
7. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Irrota reunus kakun ympäriltä ennen kuorrutusta ja koristelua.
8. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä seos kakun pinnalle. Reunusta kinkkuvoileipäkakku salaatinlehdillä.
Vinkki! Voit tehdä kakusta pelkän poro- tai kinkkuvoileipäkakun. Tee tällöin haluaamaasi täytettä kaksinkertainen määrä.
Vinkki! Kinkkuvoileipäkakun reunat voi peittää myös ohuilla kinkku- tai porosiivuilla, jotka tarttuvat hyvin kuorrutteeseen.
Vinkki! Kinkkuvoileipäkakun voi koota myös neliskulmaiseksi, jolloin yhteen kerrokseen tulee kahdeksan leipäviipaletta (2 x 4).
Lue myös: Tarjoa voileipäkakkua juhlissa! Tässä kolme herkullista ohjetta lohen, siian ja sillin kera
Lue myös Anna.fi: Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkuvoileipäkakku