Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kirjolohi juurespedillä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
n. 700 g:n kirjolohifilee

kastike:

2 salottisipulia
2 rkl voita
0.2 tl anista
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 kuorittua tomaattia kuutioina
1 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa (Creme fraiche)
suolaa, mustapippuria
1/2 limeä tai sitruunaa
persiljaa
Mainos

juuressuikaleet:

2 porkkanaa
1 palsternakka
1/4 mukulaselleriä
1/2-1 kyssäkaali
voita, vettä ja suolaa

Valmistusohje

Kirjolohi juurespedillä

  1. Kuumenna 2 rkl voita ja kuullota hienonnetut salottisipulit voissa läpikuultavaksi. Lisää hienonnetut aniksensiemenet. Lisää lämpöä ja kaada joukkoon lasillinen valkoviiniä. Anna kiehua, kunnes kolmannes nesteestä on jäljellä.
  2. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen, kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuori lime-hedelmästä tai sitruunasta perunankuorimaveitsellä ohuita lastuja ja suikaloi ne ohuiksi.
  3. Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkumaisen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta tilkka vettä, mausta se suolalla ja kypsennä juureksia sen verran, että ne ovat pehmeitä, mutta vielä kiinteitä. Lisää nokare voita.
  4. Lisää kerma ja creme fraiche ja kiehauta kastike. Lisää tomaattikuutiot, loput voista ja kuorisuikaleet. Siirrä kastike liedeltä ja mausta sitrusmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Leikkaa kirjolohifilee neljään osaan. Paista viipaleet ennen tarjoamista kevyesti teflonpannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä juuressuikaleet tarjoiluvadille tai suoraan kuumille lautasille, nosta kirjolohi päälle. Lisää kastikkeeseen hienonnettua persiljaa ja kaada kastiketta fileen päälle.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirjolohi juurespedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X