Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirkas kana-minestronekeitto

Maistuisiko lautasellinen höyryävän kuumaa broilerikeittoa? Tämä kirkaslieminen keitto rikastetaan pastalla ja maustetaan tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä sekä tabasco-kastikkeella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kirkas kanaminestrone

  • 2 isoa broilerin rintafileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala purjoa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 3 viipaletta pekonia
  • pala (300 g) palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 1 dl täysjyväpastaa (Abez)
  • muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
  • 4-5 tippaa Tabascoa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kirkas kanaminestrone valmistuu näin:

Kirkas kanaminestrone valmistuu nopeasti broilerin rintafileistä.

1. Leikkaa broilerin rintafileet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi puhdistettu purjo. Paloittele lehtisellerin varret.

2. Hienonna pekonit ja ruskista niitä hetki kattilassa. Lisää broileripalat ja anna ruskistua.

3. Kuori ja kuutioi palsternakka ja porkkanat. Lisää juurekset, valkosipuli, purjo ja lehtisellerit kattilaan ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi ja anna kasvisten porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

4. Lisää pasta ja anna kiehua, kunnes pasta tuntuu kokeiltaessa juuri ja juuri kypsältä. Mausta kanakeitto tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä ja Tabascolla.

Katso myös: Kevyet ja edulliset kanakeitot – 9 ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma broilerikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirkas kana-minestronekeitto

Outi

Minestrone on italialainen keitto. Tabasco ei siiihen kuulu.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.