Kirkas kana-minestronekeitto
Maistuisiko lautasellinen höyryävän kuumaa broilerikeittoa? Tämä kirkaslieminen keitto rikastetaan pastalla ja maustetaan tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä sekä tabasco-kastikkeella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Kirkas kanaminestrone
- 2 isoa broilerin rintafileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- pala purjoa
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 viipaletta pekonia
- pala (300 g) palsternakkaa
- 2 porkkanaa
- 1 l vettä
- 1 dl täysjyväpastaa (Abez)
- muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
- 4-5 tippaa Tabascoa
- (suolaa)
Valmistusohje
Kirkas kanaminestrone valmistuu näin:
Kirkas kanaminestrone valmistuu nopeasti broilerin rintafileistä.
1. Leikkaa broilerin rintafileet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi puhdistettu purjo. Paloittele lehtisellerin varret.
2. Hienonna pekonit ja ruskista niitä hetki kattilassa. Lisää broileripalat ja anna ruskistua.
3. Kuori ja kuutioi palsternakka ja porkkanat. Lisää juurekset, valkosipuli, purjo ja lehtisellerit kattilaan ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi ja anna kasvisten porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
4. Lisää pasta ja anna kiehua, kunnes pasta tuntuu kokeiltaessa juuri ja juuri kypsältä. Mausta kanakeitto tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä ja Tabascolla.
Katso myös: Kevyet ja edulliset kanakeitot – 9 ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma broilerikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirkas kana-minestronekeitto
Minestrone on italialainen keitto. Tabasco ei siiihen kuulu.