Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kirpakka kesäjuoma

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 sitruunaa
2 l vettä
5 dl sokeria
3 dl fariinisokeria
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
tai 2 kanelitankoa
3 l paloiteltua raparperia
Mainos

Valmistusohje

 

  • 2 l mehua
  • valmistusaika 1 vrk

1. Pese sitruuna ja kuori keltainen osa. Kiehauta vesi, sitruunoiden
keltainen kuori, sokeri ja mausteet.
Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.

2. Huuhtele ja paloittele raparperin
varret. Poista sitruunan valkoinen
kuori ja viipaloi sitruunat. Lado raparperipalat
ja hedelmäviipaleet kerroksittain
korkeaan, kannelliseen lasitölkkiin.

3. Kaada siivilöity sokeriliemi päälle
ja anna tekeytyä jääkaapissa kannella
peitettynä 1–2 vuorokautta.

4. Siivilöi mehu ja kaada se pulloihin.
Säilytä kylmässä. Tarjoiltaessa mehua
voi laimentaa vedellä, sitruunalla
maustetulla kivennäisvedellä, siiderillä
tai valkoviinillä. Juoma sopii hyvin
mansikkaboolin pohjaksi. Raparperipalat
voi käyttää kakun täytteenä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirpakka kesäjuoma

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X