Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirrin tilan uunijuusto

Kirrin tilan perinteinen uunijuusto valmistetaan ternimaidosta ja nautitaan marjojen, esimerkiksi lakkojen kanssa. Ternimaito eli poikimisen jälkeinen neljän, viiden ensimmäisen kerran lypsymaito sisältää runsaasti valkuaisaineita ja siksi juustoutuu hyvin uunissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kirrin tilan uunijuusto

  • 2 l ternimaitoa
  • vajaa 1 tl suolaa

Lisäksi

  • kanelia
  • sokeria
  • pakastemarjoja

Valmistusohje

Kirrin tilan uunijuusto valmistuu ternimaidosta näin helposti:

  1. Kaada vedellä huuhdottuun uunivuokaan 2 litraa ternimaitoa ja lisää vajaa 1 tl suolaa. Kypsennä leivinuunissa tai sähköuunissa noin 180 asteessa, kunnes maito juustoutuu ja saa kauniin kullankeltaisen värin.
  2. Tarjoa uunijuusto sokerin ja kanelin tai pakastemarjojen kanssa jälkiruoaksi.

Suomalaisia perinteisiä ruokia valmistaa Kirrin tilalla Petäjävedelle emäntä Jenny Kumpunen.

Katso myös: Perinteinen kotijuusto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Piimäjuusto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirrin tilan uunijuusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.