Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Kirsikka-filopiiras

Kirsikkapiira­kassa yhdistyy monta tekstuuria: ihanan sitkoinen filopohja, mehu­kas kirsikkahillo­täyte ja rapeat muro­taikinatähdet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Filotaikina:

4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 dl vettä
1 tl rypsiöljyä

Lisäksi:

50 g sulatettua voita

Kirsikkatäyte:

2 dl kirsikkahilloa tai -marmeladia

Tähtitaikina:

100 g voita
1 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Kirsikka-filopiiraan pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki pohjataikinan ainek­set öljyä lukuun ottamatta monitoimi­koneessa tasaiseksi taikinaksi. Muo­toile taikinasta pallo, sivele taikinan pintaan öljy ja kääri taikina huolella kelmuun. Anna levätä huoneenläm­mössä puolisen tuntia.

2. Valmista tähtitaikina. Nosta voi, sokerit ja jauhot monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tilkka vet­tä ja aja tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

3. Levitä työpöydälle puhdas astia­ pyyhe ja ripottele päälle kevyesti hieman jauhoja. Kauli filotaikinasta pyyhkeen päällä ohut ja läpikuultava suorakaiteenmuotoinen levy (50 x 60 cm). Auta käsillä levittämällä varoen taikinan reunoista. Leikkaa levy kah­teen osaan.

4. Levitä leivinpaperi uunipellin (25 x 30 cm) pohjalle. Nosta päälle toinen filotaikinalevyistä. Sivele taikinalevylle puolet sulatetusta voista. Nosta päälle toinen levy ja voitele lo­pulla voisulalla.

5. Levitä päälle kirsikkahillo tai mar­meladi. Kauli tähtitaikina ohueksi levyksi ja painele erikokoisilla tähti­muoteilla koristeita. Nosta koristeet lomittain piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle. Koristele jäähty­neenä tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää makeita leivonnaisia joulun kahvipöytään.

puolukka-masariinipiirakka

Puolukka-masariinitorttu

karpalokranssi

Karpalo-mantelikranssi

amerikkalainen juustokakku karpaloilla

Amerikkalainen juustokakku karpaloiden kera

Anna.fi: Vadelmainen piparipiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikka-filopiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X