Kirsikkapiirakassa yhdistyy monta tekstuuria: ihanan sitkoinen filopohja, mehukas kirsikkahillotäyte ja rapeat murotaikinatähdet.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Ainekset
Filotaikina:
4 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita
1
kananmuna
¼ tl
suolaa
1 dl
vettä
1 tl
rypsiöljyä
Lisäksi:
50 g
sulatettua voita
Kirsikkatäyte:
2 dl
kirsikkahilloa tai -marmeladia
Tähtitaikina:
100 g
voita
1 dl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1-2 rkl
vettä
Kirsikka-filopiiraan pinnalle:
tomusokeria
Valmistusohje
Kirsikka-filopiiras leivotaan helposti näin:
1. Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo, sivele taikinan pintaan öljy ja kääri taikina huolella kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
2. Valmista tähtitaikina. Nosta voi, sokerit ja jauhot monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tilkka vettä ja aja tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
3. Levitä työpöydälle puhdas astia pyyhe ja ripottele päälle kevyesti hieman jauhoja. Kauli filotaikinasta pyyhkeen päällä ohut ja läpikuultava suorakaiteenmuotoinen levy (50 x 60 cm). Auta käsillä levittämällä varoen taikinan reunoista. Leikkaa levy kahteen osaan.
4. Levitä leivinpaperi uunipellin (25 x 30 cm) pohjalle. Nosta päälle toinen filotaikinalevyistä. Sivele taikinalevylle puolet sulatetusta voista. Nosta päälle toinen levy ja voitele lopulla voisulalla.
5. Levitä päälle kirsikkahillo tai marmeladi. Kauli tähtitaikina ohueksi levyksi ja painele erikokoisilla tähtimuoteilla koristeita. Nosta koristeet lomittain piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle. Koristele jäähtyneenä tomusokerilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkafilopiiras