Kirsikkajuustokakku
Tämä kirsikkakakku yhdistää mehevän kakkupohjan ja suussa sulavan tuorejuustotäytteen. Taikinan päälle ripoteltu mantelirouhe antaa kakulle mukavaa purutuntumaa ja kirsikoille mainion makuparin. Tuorejuustosta ja kirsikkamehusta sekoitettu täyte levitetään vasta valmiin kakkupohjan päälle.
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 2 munaa
- 2.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g leivontamargariinia
- 1 dl vettä
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 100 g mantelirouhetta, josta osa vuoan jauhotukseen ja osa kakun pintaan
- kostutukseen:
- 2-3 dl päärynämehua tai kirsikkamehua, jossa tippa karvasmanteliöljyä
täyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.5 dl vahvaa kirsikkamehua tai kermaa
- sokeria ja vaniljasokeria
koristeluun:
- mantelirouhetta
- tuoreita kirsikoita sekä kirsikanlehtiä
Valmistusohje
1. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se mantelirouheella. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kiehauta vesi ja sulata siihen rasva. Jäähdytä hiukan. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.
3. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää vuorotellen vesi- ja jauhoseosta sekä lopuksi mantelirouhe. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoita taikinan pinta.
4. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Jos käytät teflon-vuokaa, alenna uunin lämpötilaa 25 astetta.
5. Jäähdytä kakkua hiukan ja kostuta se sitten vuoassaan mehulla. Kumoa kakku vadille.
6. Sekoita pehmeä tuorejuusto ja mehu tai kerma. Mausta juusto hyvin ja levitä kakun pintaan. Koristele kakku mantelirouheella ja kirsikoilla.
Juuston sijaan kirsikkakakun voi päällystää myös kinuskilla. Kinuskin makeus ja kirsikoiden happamuus sopivat hyvin yhteen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkajuustokakku