Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kirsikka- tai kriikunahillo

Kriikunoista tai kirpakoista hapankirsikoista tulee aromikas hillo. Kirsikoiden haittapuolena ovat kivet, joita on pienistä marjoista mahdotonta poistaa. Jos teet hillon ulkomaalaisista, makeista kirsikoista, poista kivet ja lisää joukkoon sitruunamehua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kriikuna- tai kirsikkahillo:

1 kg eli 2 l hapankirsikoita tai kriikunoita
1 dl mantelilikööriä, rommia tai vettä
500 g hillosokeria

Valmistusohje

1. Perkaa kirsikat tai kriikunat ja mittaa ne nesteen kanssa kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, lisää sokeri, sekoita ja keitä vielä noin 15 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes marjat uppoavat liemeen. Kauho liemi puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kansilla. Tarjoa jäätelön kanssa.

Vinkki: Jos teet hillon ulkomaalaisista, makeista kirsikoista, poista kivet ja lisää joukkoon sitruunamehua.

Ohjeella teet noin 1 ½ kg hilloa.

Katso myös: Hillo juustolle x 3

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikka- tai kriikunahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X