
Kirsikkagalette
Kirsikkagalette on rento ja rustiikkinen avopiirakka, joka yhdistää kirsikat ja makean kinuskin. Tarjoa leivonnainen lämpimänä jäätelön kera, nam!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kirsikkagalette
- 400 g kivettömiä pakastekirsikoita (sesongin salliessa tuoreita, kivet poistettuina)
- 4 ¾ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 75 g kylmää vegaanista leivontamargariinia pieneksi kuutioksi leikattuna
- 7-8 rkl kylmää vettä
- ½ tlk (à 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 1 rkl kaurajuomaa
- 1 rkl sokeria
Tarjoiluun
- 1 l vegaanista jäätelöä
Valmistusohje
Kirsikkagalette valmistuu helposti näin:
1. Sekoita kulhossa 4 3/4 desilitraa erikoisvehnäjauhoja, kaksi ruokalusikallista sokeria ja teelusikallinen kardemummaa. Lisää joukkoon 75 grammaa kylmää vegaanista leivontamargariinia pieniksi kuutioiksi paloiteltuna ja painele taikinaa sormien välissä, kunnes jauho-voiseos muistuttaa kosteaa hiekkaa. Lisää joukkoon seitsemästä kahdeksaan ruokalusikallista kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, sekoita ja painele taikinaa aina välissä. 7–8 ruokalusikallisen jälkeen taikinan tulisi olla tarpeeksi tiivistä, jotta pystyt muotoilemaan siitä pallon. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tunniksi.
2. Kaada puoli tölkkiä karamellisoitua kondensoitua maitoa pieneen kulhoon ja sekoita lusikalla sileäksi.
3. Nosta taikina jääkaapista leivinpaperille. Kauli puolen sentin paksuiseksi ympyräksi. Levitä kondensoitu maito ohueksi kerrokseksi taikinalevylle. Lusikoi 400 grammaa kivettömiä pakastekirsikoita karamellin päälle niin, että taikinan reunoille jää noin 3 cm tyhjää. Käännä taikinan reunat sisäänpäin.
4. Voitele galetten reunat ruokalusikallisella kaurajuomaa. Ripottele reunoille ruokalusikallinen sokeria. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat rapeat ja kullanruskeat. Tarjoa kirsikkagalette kuumana jäätelön kanssa.
Vinkki! Tee jäätelö itse. Kirsikka-viskijäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Jouluinen kirsikka-juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkagalette