Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkajäätelö

Tämä kirsikkajäätelö tehdään kookosmaitoon. Tummat suklaa­palat sopivat täydellisesti kirsikan kaveriksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2,5 dl kirsikoita
  • 3,6 dl kookosmaitoa
  • 0,6 dl vaahterasiirappia
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl punajuurimehua antamaan väriä
  • 1 rkl marjalikööriä

Valmistusohje

Kirsikkajäätelö syntyy ilman jäätelökonetta.

1. Pese kirsikat ja irrota kivet. Parhaiten se onnistuu kirsikankivenpoistajalla. Voit myös halkaista kirsikat perinteiseen tapaan veitsellä ja napata kiven pois.

2. Laita tehosekoittimeen kirsikat, kookosmaito, siirappi ja maissitärkkelys. Soseuta tasaiseksi. Lisää ruokalusikallinen punajuurimehua, jos haluat voimakkaan värin jäätelölle.

3. Kaada seos kattilaan ja kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Ota kattila pois levyltä ja lisää alkoholi.

4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos metalliseen kulhoon ja peitä astia esimerkiksi kelmulla. Siirrä pakastimeen. Vatkaa käsivatkaimella pari kertaa pakastamisen aikana niin, että massasta tulee kuohkeaa. Pakasta vähintään 4–6 tuntia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.

Maista myös näitä raikkaita kesäjäätelöitä:

marjajäätelö jäätelökoneella

Marjajäätelö jäätelökoneessa

vadelmajäätelö

Vadelmajäätelö

karviaisjäätelö

Karviaisjäätelö

Anna.fi: Kaura-vadelmajäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkajäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.