Tämä kirsikkajäätelö tehdään kookosmaitoon. Tummat suklaapalat sopivat täydellisesti kirsikan kaveriksi.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Ainekset
2,5 dl
kirsikoita
3,6 dl
kookosmaitoa
0,6 dl
vaahterasiirappia
1 tl
maissitärkkelystä
1 rkl
punajuurimehua antamaan väriä
1 rkl
marjalikööriä
Valmistusohje
Kirsikkajäätelö syntyy ilman jäätelökonetta.
1. Pese kirsikat ja irrota kivet. Parhaiten se onnistuu kirsikankivenpoistajalla. Voit myös halkaista kirsikat perinteiseen tapaan veitsellä ja napata kiven pois.
2. Laita tehosekoittimeen kirsikat, kookosmaito, siirappi ja maissitärkkelys. Soseuta tasaiseksi. Lisää ruokalusikallinen punajuurimehua, jos haluat voimakkaan värin jäätelölle.
3. Kaada seos kattilaan ja kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Ota kattila pois levyltä ja lisää alkoholi.
4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos metalliseen kulhoon ja peitä astia esimerkiksi kelmulla. Siirrä pakastimeen. Vatkaa käsivatkaimella pari kertaa pakastamisen aikana niin, että massasta tulee kuohkeaa. Pakasta vähintään 4–6 tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkajäätelö