1. Mittaa 5 dl vettä, 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria sekä 1/2 tl vaniljauutetta tilavaan paksupohjaiseen kattilaan ja laita lämpiämään.
2. Pese 1 l kirsikoita kuumassa vedessä hyvin. Poista kirsikoista varret, ja halkaise sormin. Kiviä ei tarvitse poistaa.
3. Lisää kirsikat kattilaan ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes ne hajoavat ja liemi on muuttunut siirappimaiseksi. Liemi on siirappista, kun se paksuuntuu jäähtyessään lusikan pintaan.
4. Kaada kirsikat kahdessa osassa kulhon päälle asetettuun lävikköön ja painele puukauhalla, kunnes lävikköön jää vain kuoret ja kivet. Kaada siirappi lasipulloon ja säilytä jääkaapissa.
5. Leikkaa 1 sitruuna ohuiksi viipaleiksi, silppua puolikas ruukku vahvaa minttua.
6. Sekoita siirappi ja vähäsuolaista kivennäisvettä yhteen maun mukaan, noin 2 dl siirappia 1 1⁄2 litraan kivennäisvettä. Lisää jäitä, sitruunaviipaleet ja mintunlehtiä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/19.
Lue myös: Kirsikkahillo on täydellistä juustojen kanssa! Poimi parhaat vinkit ja maustamisideat hilloamiseen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkalimonadi