Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkasuukot

Kirsikkapikkuleivät eli kirsikkasuukot saavat herkullisen maun mantelista ja cocktail-kirsikasta. Pienet herkkupalat sopivat juhlapöytään!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Kirsikkasuukot eli kirsikkapikkuleivät

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g mantelimassaa
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissi- tai perunatärkkelysjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl kirsikoiden lientä

täyte:

  • 200 g cocktailkirsikoita

Valmistusohje

Kirsikkasuukot eli kirsikkapikkuleivät tehdään näin helposti:Kirsikkasuukot

1. Sekoita voi, sokeri ja raastettu mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää muna. Sekoita kuiva-ainekset keskenään ja seulo siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi kirsikoista siivilöimäsi liemi. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

2. Halkaise kirsikat.

3. Muovaa taikinasta peukalonpään kokoisia pallosia ja paina jokaisen sisälle kirsikanpuolikas. Lado kirsikkapikkuleivät pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Vinkki: Kirsikkapikkuleivät sopivat niin joulun kahvipöytään kuin keväisten juhlien buffet-tarjoiluun.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan mehevä kirsikkatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkasuukot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.