Kirsikkasuukot
Kirsikkapikkuleivät eli kirsikkasuukot saavat herkullisen maun mantelista ja cocktail-kirsikasta. Pienet herkkupalat sopivat juhlapöytään!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Kirsikkasuukot eli kirsikkapikkuleivät
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 100 g mantelimassaa
- 1 muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl maissi- tai perunatärkkelysjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl kirsikoiden lientä
täyte:
- 200 g cocktailkirsikoita
Valmistusohje
Kirsikkasuukot eli kirsikkapikkuleivät tehdään näin helposti:Kirsikkasuukot
1. Sekoita voi, sokeri ja raastettu mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää muna. Sekoita kuiva-ainekset keskenään ja seulo siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi kirsikoista siivilöimäsi liemi. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
2. Halkaise kirsikat.
3. Muovaa taikinasta peukalonpään kokoisia pallosia ja paina jokaisen sisälle kirsikanpuolikas. Lado kirsikkapikkuleivät pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Vinkki: Kirsikkapikkuleivät sopivat niin joulun kahvipöytään kuin keväisten juhlien buffet-tarjoiluun.
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan mehevä kirsikkatorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkasuukot