Kirsikkatomaattikastike
Kirsikkatomaattikastike valmistetaan näppärästi uuunissa. Ohje on peräisin Maailman paras kasvisruoka -keittokirjasta (Gummerrus).
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kirsikkatomaattikastike
- 250 g kirsikkatomaattia
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1 rkl basilikaa
- ½ tl sokeria
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
Valmistusohje
Kirsikkatomaattikastike tehdään näin:
Kirsikkatomaattikastike syntyy näppärästi kuumassa uunissa. Valkosipuli, basilika ja oliiviöljy tuovat kastikkeeseen ihanan maun.
- Laita uunivuokaan halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle murskattu valkosipulinkynsi, hienonnettua basilikaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Valuta pinnalle 2 rkl öljyä.
- Paista nopeasti kuumassa (250 asteisessa) uunissa 2-3 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät. Kumoa tomaatit kulhoon, lisää sitruuna- tai limettimehu ja loput öljystä. Sekoita ja tarjoa tomaattikastike lämpimänä tai kylmänä.
Kaipaatko lisää tomaattikastikkeiden ohjeita? Kokeile vaikkapa helppoa tomaattikastiketta tai mausteista.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattikastike x 5 – näin teet täydellisen tomaattikastikkeen pastalle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkatomaattikastike