Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkatomaattikastike

Kirsikkatomaattikastike valmistetaan näppärästi uuunissa. Ohje on peräisin Maailman paras kasvisruoka -keittokirjasta (Gummerrus).

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kirsikkatomaattikastike

  • 250 g kirsikkatomaattia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 rkl basilikaa
  • ½ tl sokeria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua

Valmistusohje

Kirsikkatomaattikastike tehdään näin:

Kirsikkatomaattikastike syntyy näppärästi kuumassa uunissa. Valkosipuli, basilika ja oliiviöljy tuovat kastikkeeseen ihanan maun.

  1. Laita uunivuokaan halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle murskattu valkosipulinkynsi, hienonnettua basilikaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Valuta pinnalle 2 rkl öljyä.
  2. Paista nopeasti kuumassa (250 asteisessa) uunissa 2-3 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät. Kumoa tomaatit  kulhoon, lisää sitruuna- tai limettimehu ja loput öljystä. Sekoita ja tarjoa tomaattikastike lämpimänä tai kylmänä.

Kaipaatko lisää tomaattikastikkeiden ohjeita? Kokeile vaikkapa helppoa tomaattikastiketta tai mausteista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattikastike x 5 – näin teet täydellisen tomaattikastikkeen pastalle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkatomaattikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.