Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkatorttu

Mehevän kirsikkatortun salaisuus on kirsikoista, tuorejuustosta ja ranskankermasta tehty täyte. Kirsikkatortun pohjassa maustuu ihanasti manteli. Kirsikoiden asemesta voit lisätä täytteeseen raparperipaloja tai mustikoita.

Ainekset

KIrsikkatortun pohja:

  • 150 g margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl jauhettua mantelia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Kirsikkatortun täyte:

  • 250 g kevyt-Hovijuustoa
  • 200 g jogurttia tai ranskankermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • noin 5 dl kirsikoita

Valmistusohje

 

  1. Nypi margariini, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi. Lisää jauhettu manteli, sokeri ja kananmuna. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja anna taikinan olla viileässä puolisen tuntia.
  2. Levitä taikina piirakkavuokaan (läpimitta 26-28 cm) ja sen reunoille. Poista kirsikoista siemenet ja sirottele kirsikat taikinapohjalle. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, kananmuna, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kaada seos kirsikoiden päälle.
  3. Paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Katso myös: Kirsikkahillo on täydellistä juustojen kanssa! Poimi parhaat vinkit ja maustamisideat hilloamiseen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkatorttu

No

6

Sinun täytyy kommentoidaksesi.