Kirsikkatorttu
Mehevän kirsikkatortun salaisuus on kirsikoista, tuorejuustosta ja ranskankermasta tehty täyte. Kirsikkatortun pohjassa maustuu ihanasti manteli. Kirsikoiden asemesta voit lisätä täytteeseen raparperipaloja tai mustikoita.
- Kasvis
Ainekset
KIrsikkatortun pohja:
- 150 g margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl jauhettua mantelia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
Kirsikkatortun täyte:
- 250 g kevyt-Hovijuustoa
- 200 g jogurttia tai ranskankermaa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan mehu
- noin 5 dl kirsikoita
Valmistusohje
- Nypi margariini, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi. Lisää jauhettu manteli, sokeri ja kananmuna. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja anna taikinan olla viileässä puolisen tuntia.
- Levitä taikina piirakkavuokaan (läpimitta 26-28 cm) ja sen reunoille. Poista kirsikoista siemenet ja sirottele kirsikat taikinapohjalle. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, kananmuna, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kaada seos kirsikoiden päälle.
- Paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Katso myös: Kirsikkahillo on täydellistä juustojen kanssa! Poimi parhaat vinkit ja maustamisideat hilloamiseen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkatorttu
6