Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Klassikko: Burgundinpata

Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Nauti se hyvän ranskalaisen punaviinin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1,2 kg naudan entrecôtea
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
3 rkl öljyä
1/2 dl vettä pannun huuhteluun
7 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
3 laakerinlehteä
pari oksaa tuoretta timjamia
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
150 g savustettua siankylkeä tai pekonia
250 g herkkusieniä

Suurustukseen:

2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl punaviiniä
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:

tuoretta timjamia
keitettyjä perunoita tai riisiä

Valmistusohje

1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Rasva tuo makua pataan, mutta voit halutessasi leikata ylimääräisen rasvan pois. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista lihapaloihin nopeasti väri kuumassa öljyssä. Muista paistaa lihat useassa erässä, ettei pannu jäähdy.

2. Laita lihat isoon pataan. Kaada vähän vettä pannulle ja kiehauta. Kaada huuhteluliemi pataan. Lisää myös punaviini, lihaliemi, laakerinlehdet ja timjami pataan. Keitä miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

3. Leikkaa siankylki tai pekoni suikaleiksi. Kuori sipulit. Paista siankylki kuivalla pannulla, lisää sipulit joukkoon. Pese sienet ja lisää lopuksi pannulle ja ruskista. Lisää ainekset noin 20 minuuttia ennen keittoajan loppumista pataan.

4. Sekoita suurustukseen säästettyyn punaviiniin jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada ohuena nauhana kiehuvaan pataan ja sekoita koko ajan. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

5. Tarjoile tuoreen timjamin sekä keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Kokeile myös näitä lihapatoja:

perinteinen karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti

ranskalainen burgundinpata

Ranskalainen burgundinpata

juures-lihapata

Juures-lihapata

Ruoka.fi: Mausteinen lihapata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Klassikko: Burgundinpata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X