Reseptit
30-60 min
30
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut ovat tuulahdus mummolan kahvipöydästä. Vanhin löytämäni resepti oli vuodelta 1910. Pikkuleipien salaisuus piileeä happamassa kermassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl sokeria
150 g voita
1 1/2 dl hapanta kermaa tai ranskankermaa
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl perunajauhoja
1 tl soodaa
Mainos

(Lisäksi)

2 tl kardemummaa

Valmistusohje

 

  1. Sekoita sokeri, ranskankerma ja voisula. Sekoita huolellisesti keskenään sooda, vehnäjauhot ja perunajauhot. Lisää ne edelliseen seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo taikinasta pötköjä. Jaa kumpikin pötkö 20-25 osaan ja pyöritä taikinapalat palloiksi.
  3. Tankojen leivonnan yhteydessä voi taikinaan leipoa mahdollisia haluamiaan lisämausteita, esimerkiksi kardemummaa.
  4. Paista pikkuleipiä 200 asteisen uunin keskitas

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hanna-tädin kakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X