Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut on klassikko. Niissä on perinteisesti käytetty hieman happamaksi mennyttä kermaa. Hyödynnä jääkaapin perukoille jäänyt kermapurkki ja leivo siitä herkullisia pikkuleipiä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Hanna-tädin kakut

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa (voi olla happamaksi mennyttä)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Hanna-tädin kakut leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa 150 grammaa pehmeää voita ja kolme desilitraa sokeria vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa puolitoista desilitraa kuohukermaa ja yksi teelusikallinen ruokasoodaa. Sekoita kolme desilitraa perunajauhoja kermavaahdon joukkoon siivilän läpi ja yhdistä sen jälkeen seos voi-sokerivaahtoon. Nypi lopuksi viisi desilitraa erikoisvehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria taikinaan. Taikinasta tulee murumaista.
  2. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille leivinpaperin päälle. Palloja ei litistetä, ne lässähtävät itsekseen uunissa juuri sopivaan muotoon.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Jäähdytä Hanna-tädin kakut ennen syömistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Hanna-tädin kakut
Ihanat Hanna-tädin kakkuset leivotaan klassikko-ohjeella.

Vinkki! Katso lisää ideoita Kotilieden parhaimmat pikkuleivät -artikkelista

Lue myös Anna.fi: 8 x hurmaava pikkuleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hanna-tädin kakut

Helekku

Ei vaniljasokeria!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.