Reseptit
yli 60 min
6
Himahella - avatar

Himahella

Klassikkoruoka: Karjalanpaisti

Blonditiinan Klassikkoruoka-sarjassa on edetty supisuomalaiseen karjalanpaistiin. Karjalanpaisti kuuluu monen joulupöytään, mutta on mitä mainiointa tarjottavaa itsenäisyyspäivänä, kun syödään isolla joukolla yhdessä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
yht. 1 kg (luullista) naudan-, porsaan- ja karitsanlihaa tai valmista karjalanpaistilihaa
4 sipulia
10 musta- ja/tai maustepippuria
1-2 laakerinlehti
noin 1 l kylmää vettä
2 tl suolaa

Valmistusohje

 

  1. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön, noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Pane uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Laita lihat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda lihoja uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet kauttaaltaan. Voi halutessasi ruskistaa lihakuutiot myös pannulla.
  3. Laita lihat uuninkestävään pataan tai uunivuokaan. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen.
  4. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulit, pippurit ja suola. Kaada joukkoon vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja pata uuniin 3-6 tunniksi. Voit myös kypsentää karjalanpaistia uunissa yön yli. Silloin lämpöitla voi olla jopa niin alhianen kuin 80 astetta.
  5. Ota kattila uunista ja anna lihan vetäytyä liemessään puolisen tuntia. Ota lihat kattilasta ja irrota mahdolliset luut. Poista pippurit liemestä. Leikkaa liha kuutioiksi ja laita takaisin kattilaan.
  6. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki! Karjalanpaistiin kannattaa valitse luullista lihaa, joka antaa liemeen paljon makua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Klassikkoruoka: Karjalanpaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X