Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Osterit Rockefellerin tyyliin

Ostereiden kanssa palanpainikkeeksi sopii chablis tai sauvignon blanc -valkoviini. Klassinen samppanja toimii aina.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Osterit Rockefellerin tyyliin

  • 12 tuoretta osteria
  • 1 dl tuoretta pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • 2 pekonisiivua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl anisviinaa (Pernod tai Pastis)
  • 2 tippaa Tabascoa
  • ½-1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Lisäksi:

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Osterit Rockefellerin tyyliin tehdään helposti näin:

1. Harjaa osterit puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että osterit ovat elossa. Kopauta ostereita ja heitä ne pois, jotka eivät sulkeudu.

2. Laita osterit astiapyyhkeen päälle kupera puoli alaspäin. Leikkaa osteri auki sivuja pitkin ja poista ylimääräiset jäänteet osteriveitsellä tai puukolla.

3. Laita osterit uunipellille leivinpaperin päälle, jonka päälle on levitetty karkeaa merisuolaa.

4. Hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Kuullota hienonnettua pinaattia, sipulia ja pekonia oliiviöljyssä. Mausta anisviinalla, Tabascolla, suolalla ja pippurilla. Anisviinan voi jättää halutessaan pois.

5. Jaa pinaattitäyte ostereille. Ripottele pinnalle parmesaania.

6. Gratinoi 250 asteessa uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, jotta pinta saa vähän väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17.

Osterit ovat hienostunut alkupala:

Kotilieden reseptit äyriäiset

Pekonivoilla gratinoidut osterit

korppujauhogratinoidut osterit

Korppujauhogratinoidut osterit

osterit

Klassiset osterit ja punasipulivinegrette

Anna.fi: Noilly Prat -sabayonkastikkeessa gratinoidut osterit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Osterit Rockefellerin tyyliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.