Kochujang, korealainen chilidippi Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kochujang eli korealainen chilidippi

Kochujang eli korealainen chilidippi on oleellinen osa korealaista keittiötä ja maistuu myös barbeque-ruokien mausteena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Kochujang eli korealainen chilidippi

  • 3 rkl valmista kochujag-tahnaa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl kiinalaista light-soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl murskattuja, paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 kevätsipulin vartta hienoksi silputtuna
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Kochujang eli korealainen chilidippi valmistuu näin:

  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kastikkeeksi.
  2. Tarjoa kochujang, korealainen chilidippi esimerkiksi vietnamilaisten rullien tai korealaisittain maustetun grillatun broilerin kanssa.

Vinkki:  Jos haluat, käytä kochujang-tahnan asemesta chilikastiketta ja muuntele ohje makusi mukaiseksi. Sesaaminsiemeniä voit paahtaa kuivalla kuumalla pannulla pannua ravistellen. Jäähdytä siemenet ja murskaa huhmareessa ennen käyttöä.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Korean makuja grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kochujang eli korealainen chilidippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.