Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa

Intialainen ruoka on makujen ilotulitusta. Kokeile tätä helppoa ja nopeaa vegeruokaa, jossa oikaistaan ja käytetään valmisvegepyöryköitä. Härkis maistuu nyt Intialle, ja koftapyörykät saavat kaverikseen kookoskastikkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kastike

1 pkt (250 g) Kofta-härkispyöryköitä
tai muita vegepyöryköitä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl currymausteseosta
1 rkl tandoori masala -mausteseosta (valmis sekoitus)
4 rkl öljyä
1 dl punaisia linssejä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl chilirouhetta
1 tl sokeria
Mainos

Tarjoiluun

basmatiriisiä
maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

  1. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit ja mausteet. Kuullota pari minuuttia. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin vartti.
  2. Lisää suola, mustapippuri, chilirouhe ja sokeria. Sekoita. Tarkista ovatko linssit pehmeitä. Jatka keittämistä vielä pari minuuttia, jos tarve vaatii.
  3. Keitä riisi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää koftapyörykät kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua ja kuumenna. Tarjoile riisin ja jugurtin kanssa.

Keskustelu

Laitoin ohjeen mukaisesti vettä ja kastikkeesta tuli hyvin vetistä. Ehkä korkeintaan 4-5dl vettä olisi sopiva määrä…

Muuten maut oikein kohdillaan ja valmispyöryköiden käyttö helppoa sekä hyvää.

Kommentoi juttua: Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X