Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa

Intialainen ruoka on makujen ilotulitusta. Kokeile tätä helppoa ja nopeaa vegeruokaa, jossa oikaistaan ja käytetään valmisvegepyöryköitä. Pyörykät saavat kaverikseen kookoskastikkeen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kastike

  • 1 pkt (250 g) Kofta-härkispyöryköitä
  • tai muita vegepyöryköitä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl currymausteseosta
  • 1 rkl tandoori masala -mausteseosta (valmis sekoitus)
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl sokeria

Tarjoiluun

  • basmatiriisiä
  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa tehdään helposti näin:

  1. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit ja mausteet. Kuullota pari minuuttia. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kannen alla.
  2. Lisää suola, mustapippuri, chilirouhe ja sokeria. Sekoita. Tarkista ovatko linssit pehmeitä. Jatka keittämistä, jos tarve vaatii. Lisää nestettä tarpeen mukaan.
  3. Keitä riisi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää koftapyörykät kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua ja kuumenna. Tarjoile riisin ja jugurtin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.