Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Koivunlehti-raparperijuoma

Koivunlehti-raparperijuoma on raikas janonsammuttaja, johon kovunlehtien sijaan voi myöhemmin kesällä hyödyntää myös mustaherukanlehtiä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Koivunlehti-raparperijuoma

  • 1 l nuoria koivunlehtiä tai mustaherukanlehtiä
  • 5 raparperinvartta
  • 1 limetti
  • 2 l kiehuvaa vettä
  • 1 ½ rkl sitruunahappoa
  • 4 dl sokeria

Lisäksi

  • kivennäisvettä

Valmistusohje

Koivunlehti-raparperijuoma valmistuu helposti näin

  1. Huuhtele yksi litra nuoria koivun- tai mustaherukanlehtiä. Huuhtele ja paloittele viisi isoa raparperinvartta sekä viipaloi huolella pesty limetti.
  2. Kiehauta kaksi litraa vettä kattilassa ja kaada ainesten päälle. Sekoita joukkoon puolitoista ruokalusikallista sitruunahappoa ja anna tekeytyä yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä, noin 12 tuntia.
  3. Siivilöi juoma ja lisää joukkoon neljä desilitraa sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Valuta puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.
  4. Laimenna koivunlehti-raparperijuoma tarjolle tuotaessa maun mukaan kivennäisvedellä.

Ohjeella valmistuu kaksi litraa koivunlehti-raparperijuomaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.

Lue myös: Louhisaaren juoma on raikas kesäjuoma

Lue myös Anna.fi: Raparperi-kuohujuoma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Koivunlehti-raparperijuoma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.