Koivunlehti-raparperijuoma
Koivunlehti-raparperijuoma on raikas janonsammuttaja, johon kovunlehtien sijaan voi myöhemmin kesällä hyödyntää myös mustaherukanlehtiä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Koivunlehti-raparperijuoma
- 1 l nuoria koivunlehtiä tai mustaherukanlehtiä
- 5 raparperinvartta
- 1 limetti
- 2 l kiehuvaa vettä
- 1 ½ rkl sitruunahappoa
- 4 dl sokeria
Lisäksi
- kivennäisvettä
Valmistusohje
Koivunlehti-raparperijuoma valmistuu helposti näin
- Huuhtele yksi litra nuoria koivun- tai mustaherukanlehtiä. Huuhtele ja paloittele viisi isoa raparperinvartta sekä viipaloi huolella pesty limetti.
- Kiehauta kaksi litraa vettä kattilassa ja kaada ainesten päälle. Sekoita joukkoon puolitoista ruokalusikallista sitruunahappoa ja anna tekeytyä yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä, noin 12 tuntia.
- Siivilöi juoma ja lisää joukkoon neljä desilitraa sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Valuta puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.
- Laimenna koivunlehti-raparperijuoma tarjolle tuotaessa maun mukaan kivennäisvedellä.
Ohjeella valmistuu kaksi litraa koivunlehti-raparperijuomaa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.
Lue myös: Louhisaaren juoma on raikas kesäjuoma
Lue myös Anna.fi: Raparperi-kuohujuoma
Kommentoi
Kommentoi juttua: Koivunlehti-raparperijuoma