Reseptit
yli 60 min
4

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

Uunibroilerivuoka vaimistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kokonainen broileri:

1 kokonainen broileri

Marinadi:

2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl sokeria
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl öljyä
1 sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna

Vuokaan:

2 dl spelttihelmiä
1/2 purjo
1/2 kesäkurpitsa
1 paprika
7 dl kanalientä
7 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

Esivalmistelu: Tee mausteseos valmiiksi pieneen pussiin tai rasiaan. Valmista kaksi broileria kerralla, toinen padassa ja toisen voit keittää valmiiksi tortilloja varten.

1. Hienonna ja kuutioi vuokaan tulevat kasvikset ajoissa rasiaan.

2. Mittaa mortteliin kaikki kuivamausteet ja jauha tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon öljy ja yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan mehu. Lisää myös hienonnettu salvia. Hiero seos huolellisesti broilerin pintaan.

3. Lisää vuoan pohjalle spelttihelmet ja hienonnetut kasvikset. Lohko sitruunan puolikas ja lado lohkot broilerin vierelle uunivuokaan. Kaada vuokaan kuuma kanaliemi ja lisää rosmariininoksat.

4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Laske lämpöä 175 asteeseen, ja kypsennä vielä noin tunti. Tarkista nesteen määrä, jotta spelttihelmet eivät kuivu.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/18.

Lisää broileria uuniin:

mozzarella-kanapelti

Mozzarella-kanapannu

paahdettu broileri

Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

sitruuna-broileri-oliivivuoka

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

Anna.fi: Broilerirullat kasvispedillä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X