Reseptit

Kokonaisena keitetty broileri

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 1 tl timjamia

Valmistusohje

Kokonaisena keitetty broileri

Kokonaisena keitetty broileri on hyvää sellaisenaan tai vaikka keitossa. Etukäteen keitetty broileri nopeuttaa monien kanaruokien valmistamista.

1. Nosta broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä sulamaan. Huuhtele pakastebroileri kylmän veden alla ennen keittämistä. Nosta broileri kattilaan. Kuori sipuli, porkkanat ja juuriselleri ja pilko reiluiksi paloiksi. Nosta juurekset kattilaan.

2. Kaada päälle vettä niin, että broileri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto, kun sitä syntyy. Näin saat kirkkaan liemen.

3. Lisää mausteet ja keitä broileria noin tunti. Mittaa kypsyys paistomittarilla. Sisälämpötilan ollessa 75-astetta, nosta broileri jäähtymään. Siivilöi kanaliemi ja anna jäähtyä. Kuori pinnalta ylimääräinen rasva pois. Käytä kokonaisena keitetty broileri tarpeidesi mukaan. Esimerkiksi kana-nuudelikeitto tai kanaviillokki valmistuvat etukäteen keitetystä broilerista nopeasti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kokonaisena keitetty broileri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.