Kolmen kerroksen toffeekarkit Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen kerroksen toffeekarkit

Kolmen kerroksen toffeekarkit maustetaan polkakarkeilla. Kondensoitu maito tekee toffeista pehmeitä, eikä täytettä tarvise edes keittää. Kondensoitua maitoa löytyy myös vegaanisena kookoskondensoitumaito -nimellä säilykepurkissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Kolmen kerroksen toffeekarkit

  • 70 g kaurakeksejä, suklaahippukeksejä tai pipareita
  • 2 dl polkakaramelleja
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

Valmistusohje

Kolmen kerroksen toffeekarkit tehdään helposti näin:

1. Painele 70 grammaa pikkuleipiä muruksi esimerkiksi pakastuspussin sisällä.

2. Laita kaksi desilitraa polkakaramelleja puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja nuiji pyyhettä kevyesti esimerkiksi perunanuijalla.

3. Sulata 200 grammaa tummaa suklaata ja 200 grammaa valkosuklaata kahdessa erillisessä kulhossa vesihauteessa.

4. Sekoita puoli purkkia kondensoidua maitoa valkosuklaan joukkoon ja puolet tumman suklaan joukkoon.

5. Sekoita polkakaramellirouhe valkosuklaan joukkoon.

6. Vuoraa 15 cm x 10 cm:n kokoinen reunallinen vuoka voipaperilla. Myös pieni kakku- tai leipävuoka käy hyvin.

7. Tee ensimmäinen kerros kekseistä. Lusikoi keksimurut voipaperin päälle ja painele lusikalla tasaiseksi.

8. Kaada toiseen kerrokseen tumma suklaaseos.

9. Kolmanteen kerrokseen tulee valkosuklaa-polkakaramellikerros. Nosta vuoka ja toffeekarkit jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Fudge ohje haltuun – katso vaihekuvat ja tee itse englantilaisten rakastamat kermakarkit

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen kerroksen toffeekarkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.