Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Konjakkilohi

Konjakkilohi kuuluu joulun kalaherkkuihin. Graavattu lohi saa maustua muutaman tunnin konjakkiliemessä. Tarjoa konjakkilohi keitettyjen perunoiden tai paahdetun ruisleivän kaverina.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Konjakkilohi

  • 1 kg lohta
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • rouhittua valkopippuria

liemi:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl konjakkia

Valmistusohje

Konjakkilohi valmistuu näin:

  1. Mausta lohifileet suola-, sokeri-, pippuriseoksella. Aseta fileet vastakkain ja pakkaa tiiviisti folioon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Leikkaa kalafileet viipaleiksi. Sekoita vesi ja konjakki keskenään. Kaada seos kalaviipaleille ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Nosta viipaleet liemestä ja asettele konjakkilohi tarjolle lasimaljaan tai -kulhoon.

Katso myös: Graavilohirulla

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Graavisiika


Kommentoi

Kommentoi juttua: Konjakkilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.