Konjakkilohi
Konjakkilohi kuuluu joulun kalaherkkuihin. Graavattu lohi saa maustua muutaman tunnin konjakkiliemessä. Tarjoa konjakkilohi keitettyjen perunoiden tai paahdetun ruisleivän kaverina.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Konjakkilohi
- 1 kg lohta
- 2 rkl karkeaa suolaa
- 1 rkl sokeria
- rouhittua valkopippuria
liemi:
- 2 dl vettä
- 1 dl konjakkia
Valmistusohje
Konjakkilohi valmistuu näin:
- Mausta lohifileet suola-, sokeri-, pippuriseoksella. Aseta fileet vastakkain ja pakkaa tiiviisti folioon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Leikkaa kalafileet viipaleiksi. Sekoita vesi ja konjakki keskenään. Kaada seos kalaviipaleille ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Nosta viipaleet liemestä ja asettele konjakkilohi tarjolle lasimaljaan tai -kulhoon.
Katso myös: Graavilohirulla
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Graavisiika
Kommentoi
Kommentoi juttua: Konjakkilohi