Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookos-lohikeitto

Lohikeiton itämainen twisti syntyy kookosmaidosta ja inkivääristä. Nuudelit ja pinaattikiinankaali eli paksoi ovat herkullisia sattumia perinteisten perunoiden ja keittojuuresten sijaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kookos-lohikeitto:

  • 1 kpl sipuli
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 8 dl kalalientä
  • 1 purkki (165 ml) kookosmaitoa
  • 300 g pakastelohikuutioita tai tuoretta paloiteltua lohta
  • 1 kpl pieni paksol-kaali tai 1/2 kiinankaalia
  • 2 rkl limetin mehua
  • tuoretta punaista chiliä
  • 125 g riisinuudeleita

Lisäksi

  • ½ ruukkua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kookos-lohikeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen kurkuma ja hienonnettu sipuli sekä inkivääriraaste. Anna ainesten pehmentyä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää kattilaan kalaliemi, kookosmaito ja lohikuutiot. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  3. Hienonna paksoi tai kiinankaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää suikaleet limettimehun ja hienonnetun chilin kanssa keittoon. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit huolellisesti ja annostele ne kuppeihin keiton kanssa. Mausta kookos-lohikeitto tuoreella korianterilla tai tatsoi-yrtillä.

Vinkki: Lohen voi korvata muulla kalalla kuten pakasteseitillä tai kuhalla, tai katkaravuilla. Chilin määrä vaikuttaa keiton maun voimakkuuteen.

Lue myös Anna.fi: Aasialaiset keitot hyväilevät makuhermoja – 4 x kevyt keitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookos-lohikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.