Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookos-marenkikakku

Joulun herkullisin, satumainen täytekakku syntyy marengin ja kookoksen yhdistelmästä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kakkupohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:

  • voita ja korppujauhoja

Kookosvaahto:

  • 4 dl kookoskermaa (24 %)
  • 4 dl vispikermaa

Marenki:

  • ½ dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunanvalkuaista

Pinnalle:

  • 2 dl luomukookoslastuja

Lumiset kuuset:

  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 jäätelövohvelia

Valmistusohje

Kookos-marenkikakku leivotaan helposti näin:

1. Paista kakkupohja mielellään edellisenä päivänä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, ja siivilöi taikinaan kevyesti nostelemalla sekoittaen. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (22–24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaritilällä 175 asteessa noin 35 minuuttia. Nosta hetkeksi ritilälle jäähtymään. Kumoa kakku ritilälle, ja anna jäähtyä kunnolla. Irrota vuoka vasta, kun kakku on kunnolla jäähtynyt.

2. Leikkaa kakkupohja sahateräisellä veitsellä kolmeen osaan. Vatkaa kookoskerma erikseen kevyesti. Vaahdota vispikerma ja yhdistä vaahdot keskenään nostellen tasaiseksi vaahdoksi. Jaa vaahto kakkupohjien väliin ja reunoille. Nosta kakku kylmään tekeytymään.

3. Valmista kakun koristeet. Mittaa kulhoon valkuainen ja puolet tomusokerista. Vatkaa minuutin ajan. Lisää loppu tomusokeri, ja jatka vatkaamista vielä minuutti. Valuta kuorrutetta jäätelötötteröiden pinnalle tasaisesti niitä pyörittämällä. Anna kuorrutteen kovettua ritilän päällä.

4. Valmista marenki. Kiehauta vesi kattilassa, ja lisää sokeri. Kun sokeriliemi on noin 115-asteista, aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi. Kun sokeriliemi on 121-asteista, lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

5. Levitä marenkia ohuesti ensin kakun pinnalle ja loput keoiksi päälle. Koristele kakku kookoslastuilla. Nostele kovettuneet jäätelötötteröt kakun pinnalle koristeeksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

kookos-marenkikakku
Joulun satumaisin täytekakku syntyy marengin ja kookoksen yhdistelmästä. Perinteisen sokerikakkupohjan välissä on kookoskermalla höystettyä kermavaahtoa. Kaunis lumenvalkoinen kuorrute syntyy italialaisesta marengista. Kuva:   Pekka Holmström

Kookos hurmaa myös näissä kakuissa:

Kookostäytekakku

Kookostäytekakku

Kookos-omenakakku

Kookos-omenakakku

Limetti-kookoskinuskikakku

Tahmatassun limetti-kookoskakku

Ruoka.fi: Lumikunngattaren kakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookos-marenkikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.