Kookoskakut passionkuorrutteella
Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Kookoskakut passionkuorrutteella

Tuo tropiikki juhlien kahvipöytään! Passionkuorrutuksella viimeistellyt kookoskakut ovat kerrassaan koukuttavan herkullisia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kookoskakut passion-kuorrutteella:

1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
1 kananmuna
1 dl fariinisokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl jauhettua pomeranssikuorta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Vuokaan:

vuokasprayta
Mainos

Kuorrutus:

2 rkl vettä
noin 2 dl tomusokeria
1 passionhedelmän sisus

Valmistusohje

1. Valuta yksi purkki eli 320 grammaa kondensoitua kookosmaitoa kulhoon, sekoita joukkoon yksi kananmuna ja ysi desilitra fariinisokeria. Mausta seos huolella pestyn limetin kuorella sekä puristetulla mehulla. Sekoita keskenään 3 1⁄2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, 1 1/2 teelusikallista jauhettua pomeranssikuorta, yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja 1⁄4 teelusikallista suolaa.

2. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.

3. Suihkauta kuppikakkuvuoat tai muffinipellin syvennykset vuokaspraylla tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ritilän päällä ennen kumoamista.

4. Tee kuorrute. Sekoita kaksi ruokalusikallista vettä, noin kaksi desilitraa tomusokeria ja yhden passionhedelmän sisus  sekaisin ja valuta seos pikkukakkujen pinnalle.

Vinkki: Kokeile myös jälkiruokana jäätelön ja kevyesti paistetun persimonin kanssa.

Vuoka: Heirolin Emma Ivane-sarjan valualumiininen 12 kupin kuppikakkuvuoka, 12 x 0,6 dl

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Kookoskakku kruunaa juhlapöydän – 6 herkullista täytekakun ja kahvikakun ohjetta

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kookoskakut passionkuorrutteella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X