Kookoskakut passionkuorrutteella leivotaan helposti näin:
1. Valuta yksi purkki eli 320 grammaa kondensoitua kookosmaitoa kulhoon, sekoita joukkoon yksi kananmuna ja ysi desilitra fariinisokeria. Mausta seos huolella pestyn limetin kuorella sekä puristetulla mehulla. Sekoita keskenään 3 1⁄2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, 1 1/2 teelusikallista jauhettua pomeranssikuorta, yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja 1⁄4 teelusikallista suolaa.
2. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
3. Suihkauta kuppikakkuvuoat tai muffinipellin syvennykset vuokaspraylla tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ritilän päällä ennen kumoamista.
4. Tee kuorrute. Sekoita kaksi ruokalusikallista vettä, noin kaksi desilitraa tomusokeria ja yhden passionhedelmän sisus sekaisin ja valuta seos pikkukakkujen pinnalle.
Vinkki: Kokeile myös jälkiruokana jäätelön ja kevyesti paistetun persimonin kanssa.
Vuoka: Heirolin Emma Ivane-sarjan valualumiininen 12 kupin kuppikakkuvuoka, 12 x 0,6 dl
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Kookoskakku kruunaa juhlapöydän – 6 herkullista täytekakun ja kahvikakun ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookoskakut passionkuorrutteella