Kookosmarengit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 munan valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 1 munan valkuainen
- 125 g kookoshiutaleita
täyte:
- 50 g mantelimassaa
- 0.5 dl kermaa
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
- valmistusaika 45 minuuttia
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna keitoksen poreilla hiljalleenviitisentoista minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 astetta).
- Vatkaa 2 valkuaista monitoimikoneen vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää siirappimainen sokerivesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt, eikä enää höyryä.
- Vaahdota yksi valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kookoshiutaleet. Yhdistä kaksi valkuaisvaahtoa keskenään ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi tai pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä marenkinappeja. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä kymmenisen minuuttia, jotta marenkien pinta jähmettyy. Paista 150- asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Kuumenna kerma, mantelimassa ja suklaa mikrossa. Sekoita ja levitä marenkien täytteeksi. Aseta kaksi marenkia vastakkain leivoksiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookosmarengit