Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookosrisotto mangon ja passiosiirapin kera

Tee risotto vaihteeksi makeana. Täyteläisen kookosrisoton viimeistelevät passionhedelmä ja mango.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kookosrisotto:

  • 3 dl vettä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
  • ½ vaniljatanko
  • ¾ dl sokeria

Passiosiirappi

  • 6 passiohedelmää
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Lisäksi

  • tuoretta mangoa

Valmistusohje

Kookosrisotto valmistuu näin:

1. Kuumenna vesi ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on haihtunut.

2. Kuumenna samalla toisessa kasarissa kookosmaito halkaistun vaniljatangon kanssa kiehuvaksi. Anna maustua, kunnes toisessa kattilassa vesi on haihtunut riiseistä. Huuhtele vaniljatanko talteen.

3. Lisää lämmintä kookosmaitoa riisiin vähitellen. Lisää vasta, kun edellinen täysin imeytynyt. Keitä risottoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Mausta risotto lopuksi sokerilla.

4. Valmista passiosiirappi. Paseeraa hedelmien sisus siivilän läpi. Lisää kattilaan vesi ja sokeri ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon passioliemi. Kuori ja viipaloi mango. Tarjoa jäähtynyt kookosrisotto lautasilta ja laita reunalle tuoretta mangoa. Valuta pinnalle passiosiirappia.

Katso myös: Herkkuja passionhedelmästä

Anna.fi/ruoka: Passion-kookospiiraat 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookosrisotto mangon ja passiosiirapin kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.