Kookosrisotto mangon ja passiosiirapin kera
Tee risotto vaihteeksi makeana. Täyteläisen kookosrisoton viimeistelevät passionhedelmä ja mango.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kookosrisotto:
- 3 dl vettä
- 2 dl risottoriisiä
- 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
- ½ vaniljatanko
- ¾ dl sokeria
Passiosiirappi
- 6 passiohedelmää
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria
Lisäksi
- tuoretta mangoa
Valmistusohje
Kookosrisotto valmistuu näin:
1. Kuumenna vesi ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on haihtunut.
2. Kuumenna samalla toisessa kasarissa kookosmaito halkaistun vaniljatangon kanssa kiehuvaksi. Anna maustua, kunnes toisessa kattilassa vesi on haihtunut riiseistä. Huuhtele vaniljatanko talteen.
3. Lisää lämmintä kookosmaitoa riisiin vähitellen. Lisää vasta, kun edellinen täysin imeytynyt. Keitä risottoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Mausta risotto lopuksi sokerilla.
4. Valmista passiosiirappi. Paseeraa hedelmien sisus siivilän läpi. Lisää kattilaan vesi ja sokeri ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon passioliemi. Kuori ja viipaloi mango. Tarjoa jäähtynyt kookosrisotto lautasilta ja laita reunalle tuoretta mangoa. Valuta pinnalle passiosiirappia.
Katso myös: Herkkuja passionhedelmästä
Anna.fi/ruoka: Passion-kookospiiraat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookosrisotto mangon ja passiosiirapin kera