Tarjoile kimchi nuudelikeiton lisukkeena kuten Koreassa. Helppo keitto valmistuu misoliemestä, mustariisinuudeleista, broilerista ja kasviksista.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Ainekset
Korealainen kimchi:
700 g
kiinankaalia
noin 100 g
kevätsipuleita
4 rkl
karkeaa merisuolaa
2 rkl
sokeria
8
valkosipulin kynttä
5 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1 dl
kochugarua eli korealaista chilijauhetta (tämä ei ole kovin tulista, joten siksi määrä on noin suuri)
3 rkl
aasialaista kalakastiketta
1 dl
sokeria
1 dl
kylmää vettä
Lisäksi:
noin 1 dl
kylmää vettä purkkiin
1 kpl
1 l:n lasipurkki tiiviillä kannella
Valmistusohje
Korealainen kimchi tehdään helposti näin:
1. Poista kaalista uloimmat lehdet. Huuhtele kaali kokonaisena. Halkaise pitkittäin neljään osaan. Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Laita kasvikset isoon kulhoon ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Kääntele hieman, jotta suola ja sokeri leviävät kasvisten joukkoon. Laita kulhon pinnalle kelmu ja lautanen painoksi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
2. Kumoa kaaliseos siivilään ja anna nesteen valua pois, mutta älä huuhtele kasviksia. Jätä odottamaan siivilään.
3. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki chilitahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella. Sekoita chilitahna ja kaaliseos yhteen kulhossa. Siirrä kimchi puhtaaseen 1 l:n tai useampaan pienempään purkkiin. Painele seos tiivisti purkkiin, jotta väliin ei jää ilmakuplia. Lisää purkin pinnalle noin 1 dl vettä, jotta kaaliseos on nesteen peitossa. Sulje kansi ja jätä purkki huoneenlämpöön pimeään kaappiin vuorokaudeksi, jotta käyminen alkaa.
4. Siirrä purkki jääkaappiin 2–3 vuorokauden ajaksi, jonka jälkeen kimchiä voi jo syödä. Parhaimmillaan se on noin viikon päästä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Korealainen kimchi