Reseptit
yli 60 min

Korealainen kimchi

Tarjoile kimchi nuudelikeiton lisukkeena kuten Koreassa. Helppo keitto valmistuu misoliemestä, mustariisinuudeleista, broilerista ja kasviksista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Korealainen kimchi:

700 g kiinankaalia
noin 100 g kevätsipuleita
4 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
8 valkosipulin kynttä
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 dl kochugarua eli korealaista chilijauhetta (tämä ei ole kovin tulista, joten siksi määrä on noin suuri)
3 rkl aasialaista kalakastiketta
1 dl sokeria
1 dl kylmää vettä

Lisäksi:

noin 1 dl kylmää vettä purkkiin
1 kpl 1 l:n lasipurkki tiiviillä kannella

Valmistusohje

1. Poista kaalista uloimmat lehdet. Huuhtele kaali kokonaisena. Halkaise pitkittäin neljään osaan. Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Laita kasvikset isoon kulhoon ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Kääntele hieman, jotta suola ja sokeri leviävät kasvisten joukkoon. Laita kulhon pinnalle kelmu ja lautanen painoksi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Kumoa kaaliseos siivilään ja anna nesteen valua pois, mutta älä huuhtele kasviksia. Jätä odottamaan siivilään.

3. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki chilitahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella. Sekoita chilitahna ja kaaliseos yhteen kulhossa. Siirrä kimchi puhtaaseen 1 l:n tai useampaan pienempään purkkiin. Painele seos tiivisti purkkiin, jotta väliin ei jää ilmakuplia. Lisää purkin pinnalle noin 1 dl vettä, jotta kaaliseos on nesteen peitossa. Sulje kansi ja jätä purkki huoneenlämpöön pimeään kaappiin vuorokaudeksi, jotta käyminen alkaa.

4. Siirrä purkki jääkaappiin 2–3 vuorokauden ajaksi, jonka jälkeen kimchiä voi jo syödä. Parhaimmillaan se on noin viikon päästä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/18.

Korea maistuu näissäkin ruoissa:

korealainen lihakeitto

Korealainen lihakeitto

kimchi

Kimchi

korealainen broilerileipä

Korealainen broilerileipä

Anna.fiKimchi eli korealainen kiinankaali

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korealainen kimchi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X