Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Rapean rouskuvat sydänsalaatin lehdet ovat kevyttä ja rentoa sormisyötävää. Hauskasti kulhon muotoon taipuvat salaatinlehdet täytetään korealaisittain maustetuilla katkaravuilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Katkaravut:

  • 180 g isoja pakastekatkarapuja
  • 1 iso porkkana
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl hienonnettua korianteria

Maustekastike:

  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl ssamjang-korealaista soijapaputahnaa
  • 1 rkl gochujang-korealaista chilitahnaa
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1 ½ tl seesamiöljyä

Lisäksi:

  • 200 g sydänsalaatin lehtiä

Valmistusohje

Korealaiset katkarapu-salaattikupit tehdään helposti näin:

1. Sulata 180 g isoja katkarapuja pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa. Valuta ravut huolella.

2. Kuori ja suikaloi 1 iso porkkana julienneraastimella. Hienonna 1 dl cashewpähkinöitä. Sekoita kulhossa maustekastikkeen ainekset eli 1 limetin mehu, 2 rkl makeaa soijakastiketta, 2 rkl hunajaa, 1 rkl ssamjang-korealaista soijapaputahnaa, 1 rkl gochujang-korealaista chilitahnaa, 2 tl kalakastiketta ja 1 1/2 tl seesamiöljyä. Lisää kulhoon katkaravut, porkkanasuikaleet, pähkinät ja 2 rkl hienonnettua korianteria. Sekoita ainekset huolella.

3. Ota 200 g sydänsalaattia ja irrota niistä suurimmat lehdet, huuhtele ja kuivaa puhtaan pyyhkeen sisällä varovasti lehtiä rikkomatta. Nostele katkarapuseosta salaatinlehtikuppeihin ja tarjoa heti.

Katso myös: Salaattitacot x 5 – näitä keventäjän unelmia et jätä syömättä

Katso myös Anna.fi/ruoka: Katkarapu-hapankaalinuudelit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.