Reseptit
alle 30 min
10

Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Rapean rouskuvat sydänsalaatin lehdet ovat kevyttä sormisyötävää. Hauskasti kulhon muotoon taipuvat salaatinlehdet täytetään korealaisittain maustetuilla katkaravuilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Katkaravut:

180 g isoja pakastekatkarapuja
1 iso porkkana
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl hienonnettua korianteria

Maustekastike:

1 limetin mehu
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl ssamjang-korealaista soijapaputahnaa
1 rkl gochujang-korealaista chilitahnaa
2 tl kalakastiketta
1 1/2 tl seesamiöljyä

Lisäksi:

200 g sydänsalaatin lehtiä

Valmistusohje

1. Sulata 180 g isoja katkarapuja pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa. Valuta ravut huolella.

2. Kuori ja suikaloi 1 iso porkkana julienneraastimella. Hienonna 1 dl cashewpähkinöitä. Sekoita kulhossa maustekastikkeen ainekset eli 1 limetin mehu, 2 rkl makeaa soijakastiketta, 2 rkl hunajaa, 1 rkl ssamjang-korealaista soijapaputahnaa, 1 rkl gochujang-korealaista chilitahnaa, 2 tl kalakastiketta ja 1 1/2 tl seesamiöljyä. Lisää kulhoon katkaravut, porkkanasuikaleet, pähkinät ja 2 rkl hienonnettua korianteria. Sekoita ainekset huolella.

3. Ota 200 g sydänsalaattia ja irrota niistä suurimmat lehdet, huuhtele ja kuivaa puhtaan pyyhkeen sisällä varovasti lehtiä rikkomatta. Nostele katkarapuseosta salaatinlehtikuppeihin ja tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X