Reseptit
Kiitos

Korealaiset salaattikääröt

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g broilerinsisäfilee-suikaleita
öljyä

Kastike

2 tl osterikastiketta
1 tl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl thaimaalaista kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 tl makeaa chilikastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 limetin mehu
mustapippuria myllystä

salaatti

2 isoa porkkanaa
½ kurkkua
(paketti riisinuudelia)
3 kevätsipulia
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
100 g mungpavun ituja
100 g maapähkinöitä
4 sydänsalaattia

Valmistusohje

Korealaiset salaattikääröt täytetään broilerilla, mutta ilman broileria ruoka sopii myös kasvissyöjälle. Salaattikääröjen kasvisversioon voi lisätä myös nuudeleita ja käyttää koko kurkun.

1. Paista huoneenlämpöiset broilerin sisäfileet öljyssä. Leikkaa jäähtyneet lihapalat silpuksi.

2. Sekoita kastikeainekset ja pane lihapalat liemeen.

3. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja tee viipaleista suikaleita. Leikkaa kevätsipulit ohuen-ohuiksi rihmoiksi. Silppua yrtit ja rouhi pähkinät. (Kiehauta ja jäähdytä nuudelit.) Lisää ainekset kastikkeeseen.

4. Irrota sydänsalaatin lehdet, tasoita ruotia veitsellä sen verran, että lehti pysyy kuppimaisena paikallaan. Silppua salaattikerän ydin kasvisten joukkoon ja lusikoi broilerisalaatti salaatinlehdille.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korealaiset salaattikääröt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X