
Korealaiset salaattikääröt
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 400 g broilerinsisäfilee-suikaleita
- öljyä
Kastike
- 2 tl osterikastiketta
- 1 tl soijakastiketta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl makeaa chilikastiketta
- 1 tl inkivääritahnaa
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 limetin mehu
- mustapippuria myllystä
salaatti
- 2 isoa porkkanaa
- ½ kurkkua
- (paketti riisinuudelia)
- 3 kevätsipulia
- tuoretta korianteria
- tuoretta minttua
- 100 g mungpavun ituja
- 100 g maapähkinöitä
- 4 sydänsalaattia
Valmistusohje
Korealaiset salaattikääröt täytetään broilerilla, mutta ilman broileria ruoka sopii myös kasvissyöjälle. Salaattikääröjen kasvisversioon voi lisätä myös nuudeleita ja käyttää koko kurkun.
1. Paista huoneenlämpöiset broilerin sisäfileet öljyssä. Leikkaa jäähtyneet lihapalat silpuksi.
2. Sekoita kastikeainekset ja pane lihapalat liemeen.
3. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja tee viipaleista suikaleita. Leikkaa kevätsipulit ohuen-ohuiksi rihmoiksi. Silppua yrtit ja rouhi pähkinät. (Kiehauta ja jäähdytä nuudelit.) Lisää ainekset kastikkeeseen.
4. Irrota sydänsalaatin lehdet, tasoita ruotia veitsellä sen verran, että lehti pysyy kuppimaisena paikallaan. Silppua salaattikerän ydin kasvisten joukkoon ja lusikoi broilerisalaatti salaatinlehdille.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Korealaiset salaattikääröt