Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Koko perheen ateria syntyy ihanan tahmeasta ja mehukkaasta kokonaisesta broilerista. Lihalle makua antaa maustettu, paksu ja punainen korealainen ssamjang-soijapaputahna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri:

  • 1 kokonainen broileri
  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ tl hienoa merisuolaa
  • 2 ½ rkl ssamjang-soijapaputahnaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 limetinmehu

Valmistusohje

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri valmistuu näin:

1. Valuta ja kuivaa yhden jääkaappikylmän broilerin pinta talouspaperilla. Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle tasaisesti 25 g pehmeää voita. Mausta broileri pinnalta 1 1/2 tl suolaa. Sekoita 2 1/2 rkl ssamjang-soijapaputahnaa, 2 rkl seesamiöljyä, 1 rkl fariinisokeria ja 1 limetin mehu. Valuta puolet mausteseoksesta broilerin päälle ja sivele tasaisesti. Anna broilerin maustua huoneenlämmössä tunti.

2. Sido broilerin koivet paistilangalla yhteen. Nosta laakeaan uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai, kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Sivele loppuvaiheessa kypsennystä pinnalle loput mausteseoksesta.

Vinkki: Voit kypsentää korealaisittain maustetun kokonaisen broilerin myös grillissä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

Lue myös: Kokonainen broileri muuhii uunissa meheväksi – poimi helppo ohje ja vinkit valmistukseen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.