Reseptit
4
Kiitos

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Koko perheen ateria syntyy ihanan tahmeasta ja mehukkaasta kokonaisesta broilerista. Lihalle makua antaa maustettu, paksu ja punainen korealainen ssamjang-soijapaputahna.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri:

1 kokonainen broileri
25 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 tl hienoa merisuolaa
2 1/2 rkl ssamjang-soijapaputahnaa
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 limetinmehu

Valmistusohje

1. Valuta ja kuivaa yhden jääkaappikylmän broilerin pinta talouspaperilla. Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle tasaisesti 25 g pehmeää voita. Mausta broileri pinnalta 1 1/2 tl suolaa. Sekoita 2 1/2 rkl ssamjang-soijapaputahnaa, 2 rkl seesamiöljyä, 1 rkl fariinisokeria ja 1 limetin mehu. Valuta puolet mausteseoksesta broilerin päälle ja sivele tasaisesti. Anna broilerin maustua huoneenlämmössä tunti.

2. Sido broilerin koivet paistilangalla yhteen. Nosta laakeaan uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai, kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Sivele loppuvaiheessa kypsennystä pinnalle loput mausteseoksesta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Uunibroilerin makean tahmainen pinta koukuttaa. Kuva: Niclas Mäkelä

Lue myös: Kokonainen broileri muuhii uunissa meheväksi – poimi helppo ohje ja vinkit valmistukseen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X