Koko perheen ateria syntyy ihanan tahmeasta ja mehukkaasta kokonaisesta broilerista. Lihalle makua antaa maustettu, paksu ja punainen korealainen ssamjang-soijapaputahna.
1. Valuta ja kuivaa yhden jääkaappikylmän broilerin pinta talouspaperilla. Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle tasaisesti 25 g pehmeää voita. Mausta broileri pinnalta 1 1/2 tl suolaa. Sekoita 2 1/2 rkl ssamjang-soijapaputahnaa, 2 rkl seesamiöljyä, 1 rkl fariinisokeria ja 1 limetin mehu. Valuta puolet mausteseoksesta broilerin päälle ja sivele tasaisesti. Anna broilerin maustua huoneenlämmössä tunti.
2. Sido broilerin koivet paistilangalla yhteen. Nosta laakeaan uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai, kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Sivele loppuvaiheessa kypsennystä pinnalle loput mausteseoksesta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.
Uunibroilerin makean tahmainen pinta koukuttaa. Kuva: Niclas Mäkelä
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Korealaisittain maustettu kokonainen broileri