korealaisittain maustettu kokonainen broileri Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Koko perheen ateria syntyy ihanan tahmeasta ja mehukkaasta kokonaisesta broilerista. Lihalle makua antaa maustettu, paksu ja punainen korealainen ssamjang-soijapaputahna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri:

  • 1 kokonainen broileri
  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ tl hienoa merisuolaa
  • 2 ½ rkl ssamjang-soijapaputahnaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 limetinmehu

Valmistusohje

Korealaisittain maustettu kokonainen broileri valmistuu näin:

1. Valuta ja kuivaa yhden jääkaappikylmän broilerin pinta talouspaperilla. Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle tasaisesti 25 g pehmeää voita. Mausta broileri pinnalta 1 1/2 tl suolaa. Sekoita 2 1/2 rkl ssamjang-soijapaputahnaa, 2 rkl seesamiöljyä, 1 rkl fariinisokeria ja 1 limetin mehu. Valuta puolet mausteseoksesta broilerin päälle ja sivele tasaisesti. Anna broilerin maustua huoneenlämmössä tunti.

2. Sido broilerin koivet paistilangalla yhteen. Nosta laakeaan uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai, kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Sivele loppuvaiheessa kypsennystä pinnalle loput mausteseoksesta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

korealaisittain maustettu kokonainen broileri
Uunibroilerin makean tahmainen pinta koukuttaa. Kuva: Niclas Mäkelä

Lue myös: Kokonainen broileri muuhii uunissa meheväksi – poimi helppo ohje ja vinkit valmistukseen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealaisittain maustettu kokonainen broileri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.