Reseptit

Korinttikeksit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
22  annosta

Ainekset

  • 100 g vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 40 g voita tai margariinia
  • 25 g tomusokeria
  • (kanelia)
  • 3 rkl maitoa
  • 50 g korintteja

voiteluun:

  • munaa

Valmistusohje

Korinttikeksit
  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi rasva joukkoon. Lisää tomusokeri. Lisää maitoa sen verran, että taikina on kiinteää ja helposti käsiteltävää. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia.
  2. Kauli taikina neliöksi (noin 23 x 23 cm) ja jaa keskeltä kahtia. Sivele toinen puolisko lopulla maitotilkalla ja sirottele korintit päälle ja runsaasti kanelia päälle. Käännä toinen taikinan puolisko päälle ja painele taikinalevyt toisiinsa kiinni. Kauli levy jauhotetulla kaulimella vähän suuremmaksi, voitele kanamunalla ja paloittele 20-24 ruuduksi.
  3. Paista korinttileipiä 200 asteessa 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
  • Korinttileivät säilyvät tuoreenmakuisina viikon verran hyvin suljetussa, tiiviissä purkissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korinttikeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.