Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvasienimuhennos

Ennen kuin valmistat muhennoksen, huomaa, että tuoreet korvasienet täytyy ehdottomasti keittää kahteen kertaan runsaassa vedessä, vähintään viisi minuuttia kerrallaan. Korvasienet huuhdellaan hyvin ja vesi vaihdetaan. Kuivattuja korvasieniä täytyy liottaa kaksi tuntia ja sen jälkeen keittää kuten tuoreita korvasieniä. Korvasienimuhennoksen voi nostaa uudelle tasolla lorauksella sherryä tai konjakkia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Korvasienimuhennos:

 • 5 l vettä
 • 1 kg korvasieniä
 • 2 rkl voita
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • 2 dl maitoa
 • 2 dl kermaa
 • suolaa ja valkopippiria
 • tilkka konjakkia tai sherryä

Valmistusohje

Korvasienimuhennos syntyy näin:

 1. Tuoreet korvasienet on aina keitettävä kahdesti 10 minuuttia kerrallaan runsaassa vedessä (5 l vettä/ 1 kg sieniä). Kaada keitinvesi välillä pois. Huuhdo huolellisesti kylmällä vedellä.
 2. Hienonna keitetyt sienet.
 3. Sulata pannussa tai kasarissa noin 2 rkl voita, lisää sienet (0,5-1 l tuoreita, kahteen kertaan keitettyjä tai 25 g kuivattuja, liotettuja ja keitettyjä korvasieniä).
 4. Kääntele sieniä rasvassa, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja.
 5. Sekoita hyvin ja lisää vähitellen 2 dl maitoa ja 2 dl kermaa. Keitä muhennosta 10-20 minuuttia.
 6. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lue myös: Korvasieni on hienostunutta herkkua


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvasienimuhennos

Aune kukkonen

Varmaan hyvää,aion tehdä tänään.Eilen kerätyt herkut on keitetty liesituulettimen huristessä täysillä,kaksi kertaa 5 min.kuten kaikissa muissa ohjeissa joissa annetann käsittely ohjeet.kummastuttaa ohjeiden erot Katsoin 100 sientä Mauri Korhosen minulle tutuinta asian tuntija kirjaa ja siinä sanotaan kuivattamisella poistuu kyseinen myrkky eikä tarvitse keittää.Olen kuullut ravintolassa kuivatetaan sienet ja murennetaan suoraan kastikkeeseen,olisi hyvä tietää miksi kuivattujen sienten keittämistä painostetaaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.