Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kossugraavattu lohi

Koskenkorvagraavattu lohi on herkkua uusien perunoiden ja saaristolaisleivän tyyppisen, tumman leivän kanssa tarjottuna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
11  annosta

Ainekset

  • 1 kg lohen ruodotonta keskipalaa
  • 3-4 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • rouhittua musta- ja valkopippuria
  • tilliä
  • 5 cl Koskenkorva 100 -viinaa

Valmistusohje

1. Pane lohipala vuokaan nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan mausteet. Kaada päälle Koskenkorva. Lisää pinnalle tillinoksia. Peitä lohipala kelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

2. Raaputa mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa filee vinottain ohuiksi viipaleiksi.

Katso myös ohjeet:

Napuegraavattu lohi

Katkarapu hampurilainen Napue Skagen Slider

Napue Skagen slider
© Tiina Rantanen

Mustikkagraavattu siika


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kossugraavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.