Kostea gluteeniton runebergintorttu on helppo valmistaa.
Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta

Tämän gluteenittoman runebergintortun salaisuus piilee sen mehevässä koostumuksessa. Se saadaan aikaan perunamuusilla. Kyllä! Tätä ohjetta kannattaa kokeilla, jos olet kosteiden torttujen ystävä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta

150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1/2 dl Mummon muusijauhetta
2 dl kiehuvaa vettä
100 g (1 ps) mantelijauhetta
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl ksantaania
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl karvasmanteliaromia

Koristeluun

pikeeriä
vadelmahilloa
punssia kostutukseen halutessasi

Keskustelu

Taikina jää melko mauttomaksi vähäisen sokerin vuoksi. Suosittelen lisäämään sokeria ja vaihtamaan kardemumman piparkakkumausteeksi.

Hyvää tuli, aivan ihana ohje gluteenittomaan leivontaan. Jätin pois ksantaanin ja silti onnistui. Tällä ohjeella tulee aivan ihanan mehevää ja maku on just chick. Kostutin tortut vesi-sokeri-rommivedellä ja se korosti juuri hyvin maukkaan taikinan aromeja. Olen aikaisemmin käyttänyt mantelirouhetta runebergien leivonnassa, joten suu tuntumasta jäi puuttumaan se puremisen tarve. Lähden kehittelemään ohjetta eteenpäin.

Kommentoi juttua: Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X