Reseptit
30-60 min
8

Kostea ja mehevä gluteeniton runebergintorttu

Tämän gluteenittoman runebergintortun salaisuus piilee sen mehevässä koostumuksessa. Se saadaan aikaan perunamuusilla. Kyllä! Tätä ohjetta kannattaa kokeilla, jos olet kosteiden torttujen ystävä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1/2 dl Mummon muusijauhetta
2 dl kiehuvaa vettä
100 g (1 ps) mantelijauhetta
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl ksantaania
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl karvasmanteliaromia

Koristeluun

pikeeriä
vadelmahilloa
punssia kostutukseen halutessasi

Valmistusohje

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pitää olla aivan pehmeää, kun se vatkataan sokerin joukkoon.
  2. Keitä vesi ja kaada se Mummon muusijauheen päälle. Anna turvota ja sekoita. Anna jäähtyä.
  3. Pilko voi sekoituskulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
  4. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  5. Lisää kulhoon mummon muusi, kuivat aineet ja mausteet.  Sekoita. Lisää karvasmanteliaromi ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  6. Voitele runebergintorttuvuoat hyvin voilla tai vuokasprayllä. Lusikoi taikinaa vuokiin. Voit paistaa tortut myös muffinivuoassa.
  7. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Kostuta tortut halutessasi punssilla. Koristele pikeerillä ja hillolla.

Avainsanat

Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Taikina jää melko mauttomaksi vähäisen sokerin vuoksi. Suosittelen lisäämään sokeria ja vaihtamaan kardemumman piparkakkumausteeksi.

Kommentoi juttua: Kostea ja mehevä gluteeniton runebergintorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X