Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta

Tämän gluteenittoman runebergintortun salaisuus piilee sen mehevässä koostumuksessa. Se saadaan aikaan perunamuusilla. Kyllä! Tätä ohjetta kannattaa kokeilla, jos olet kosteiden torttujen ystävä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta

  • 150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • ½ dl Mummon muusijauhetta
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl ksantaania
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl karvasmanteliaromia

Koristelu

  • 4 rkl pikeeriä
  • 4 rkl vadelmahilloa
  • punssia kostutukseen halutessasi

Valmistusohje

Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta leivotaan näin:

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pitää olla aivan pehmeää, kun se vatkataan sokerin joukkoon.
  2. Keitä vesi ja kaada se Mummon muusijauheen päälle. Anna turvota ja sekoita. Anna jäähtyä.
  3. Pilko voi sekoituskulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
  4. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  5. Lisää kulhoon mummon muusi, kuivat aineet ja mausteet.  Sekoita. Lisää karvasmanteliaromi ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  6. Voitele runebergintorttuvuoat hyvin voilla tai vuokasprayllä. Lusikoi taikinaa vuokiin. Voit paistaa tortut myös muffinivuoassa.
  7. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Kostuta tortut halutessasi punssilla. Koristele pikeerillä ja hillolla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton runebergintorttu perunamuusijauheesta

Iloleipuri

Taikina jää melko mauttomaksi vähäisen sokerin vuoksi. Suosittelen lisäämään sokeria ja vaihtamaan kardemumman piparkakkumausteeksi.

Mustikkametsä

Hyvää tuli, aivan ihana ohje gluteenittomaan leivontaan. Jätin pois ksantaanin ja silti onnistui. Tällä ohjeella tulee aivan ihanan mehevää ja maku on just chick. Kostutin tortut vesi-sokeri-rommivedellä ja se korosti juuri hyvin maukkaan taikinan aromeja. Olen aikaisemmin käyttänyt mantelirouhetta runebergien leivonnassa, joten suu tuntumasta jäi puuttumaan se puremisen tarve. Lähden kehittelemään ohjetta eteenpäin.

Vastaa käyttäjälle IloleipuriPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.