Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kotilieden juhlakakku

Vuonna 1932 Kotilieden 10-vuotisjuhlan täytekakku sai aikaan todellisen täytekakku-aallon. Tätä kinuskitäytekakkua leivottiin tuolloin monissa kodeissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

4 munan sokerikakku:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja (tai 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1/2 dl jauhettua mantelia tai pähkinää)

kostuke:

  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl sokeria
  • (omena- tai lakkamehua)

täyte:

  • 2-3 dl omena- tai lakkahilloa
  • 1 ½ dl kinuskikastiketta
  • 2 dl kuohukermaa

päälle:

  • 4 raikasta omenaa
  • ½-1 sitruunan mehu
  • vettä
  • sokeria
  • 3-4 dl puolukoita tai lakkoja

hyytelö:

  • 2 dl vettä (tai puolukka- tai lakkamehua)
  • 1 dl hyytelösokeria

koriste:

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl kinuskikastiketta

Valmistusohje

Kotilieden juhlakakku vuoden 1932 tapaan leivotaan helposti näin:

  1. Kostuta kolmeen osaan halkaistun sokerikakun levyt sokeroidulla sitruunamehulla tai lakka- tai omenamehulla. Kostuta levyt sitä mukaan kun kokoat ne. Levitä kakkukerrosten väliin omena- tai lakkahilloa ja kinuskikastikkeella maustettua kermavaahtoa.
  2. Viipaloi kuoritut omenat sitruunamehun maustamaan sokeriliemeen, kuumenna kiehumapisteeseen ja anna jäähtyä. Aseta valutetut omenaviipaleet kakun reunaa kiertämään. Täytä keskusta puolukoilla.
  3. Kuumenna 2 dl vettä ja sekoita kiehuvaan veteen 1 dl hyytelösokeria. Valuta hyytelö marjojen ja omenaviipaleiden päälle. Pidä viileässä seuraavaan päivään.
  4. Mausta kermavaahto kinuskikastikkeella. Levitä kinuskikerma kakun reunoille.
  • Kinuskikuorrutus: Yhtä paljon kermaa ja sokeria keitetään, kunnes kuorrutus on niin sakeaa, ettei se imeydy kakun sisään, vaan hyytyy kakun pintaan.
  • Voit myös levittää kakkukerrosten väliin alkuperäisen ohjeen mukaan paksua kinuskikuorrutusta ja maustaa väliin levitettävän kermavaahdon hillolla.

Ohje on julkaistu uudelleen Kotiliesi-lehdessä vuonna 1992.

Lue myös: Prinsessakakku on täytekakkujen klassikko

Lue myös Anna.fi: Kakkupohja, joka onnistuu aina


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotilieden juhlakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.