Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kotisämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
25 g hiivaa
1-2 tl suolaa
1 tl sokeria, hunajaa tai vaaleaa leivontasiirappia
6 dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl ruisjauhoja
2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1/2-1 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja leipomiseen
Mainos

Valmistusohje

Kotisämpylät

  1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola, sokeri, hunaja tai leivontasiirappi ja tilkka haaleaa vettä. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää loput vedestä, öljy, ruisjauhot ja graham- tai sämpyläjauhot. Sekoita. Lisää vehnä jauhoja ja vatkaa taikinaa puuhaarukalla. Peitä liinalla ja anna taikinan kohota 1/2 -1 tuntia huoneenlämmössä.
  2. Sirottele leivinpöydälle jauhoja, kaada taikina pöydälle ja vaivaa taikinaa. Taikina on löysää, joten käytä jauhoja leipomiseen. Jaa taikina neljään osaan ja näistä jokainen 4 osaan. Pyörittele taikinapaloista pyöreähköjä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperille kohoamaan 10-15 minuutiksi.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä, niin leivät pysyvät pehmeinä.
  • Sämpylät sopivat kotoisiin hampurilaisiin, eväs- ja välipalaleiviksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kotisämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X