Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreetalainen kala pinaatin kanssa

Kalafileet kypsyvät maukkaiksi uunissa pinaatin kanssa tällä kreetalaisen keittiömestarin, Christoforos Veneriksen ohjeella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kreetalainen kala

  • noin 800 g kalafilee ( esim. nieriä, kuha, siika)
  • 200 - 300 g pinaattia
  • 1 kpl keltasipuli tai 2 kpl salottisipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • viherpippuria

Valmistusohje

Kreetalainen kala tehdään näin:

Kreetalainen kala kypsyy uunissa pinaattipedillä. Voit tehdä ruoan yhdestä isommasta fileestä tai vaikkapa pienemmistä kuhafileistä.

Kreetalaisen, ikivanhan ruokavalion perustana on runsas kokojyväleivän, viljatuotteiden, kasvisten ja hedelmien päivittäinen käyttö. Erilaiset pavut, linssit, pähkinät, mantelit ja siemenet kuuluvat jokapäiväiseen ruokaan, kuten kohtuullinen määrä lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettuja juustoja ja jogurtteja. Kalaa syödään ainakin kaksi kertaa viikossa.

  1. Keitä tuoretta pinaattia, hienonnettua sipulia ja oliiviöljyä kannen alla 10 minuuttia. Älä lisää vettä. Anna höyrystyä omassa mehussaan.
  2. Paista tai grillaa kalafileet kevyesti ja mausta suolalla ja viherpippurilla.
  3. Levitä uunivuoan pohjalle haudutettu pinaatti ja nosta kala pinaatin päälle. Lisää pannuun jääneeseen rasvaan 0,5 rkl hunajaa ja neljänneslasi punaviinietikkaa. Sekoita ja kaada kalan päälle. Pidä uunissa 10-15 minuuttia kalafileen paksuudesta riippuen.

Lue lisää: Kreikkalainen ruoka on herkullista ja terveellistä – poimi parhaat reseptit ja vinkit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kreetalaiset kaalikääryleet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreetalainen kala pinaatin kanssa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.