Kreetalainen linssikeitto
Kreetalla linssikeitto syödään usein oliiviöljyllä sivellyn täysjyväleivän ja anjoviksen kera. Leiväksi maistuu myös valkosipulilla pyyhkäisty paahtoleipä, jonka päällyksenä on salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja fetaa. Voit käyttää tähän keittoon linssien ja tuoreiden tomaattien asemesta myös purkillisen tomaattisoseeseen säilöttyjä valkoisia papuja. Lisää ne kuitenkin vasta lopuksi. Jos käytät kuivattuja valkoisia papuja tai kikherneitä, liota niitä ensin yön yli ja heitä liotusvesi pois. Keitä kypsiksi.
- Maidoton
Ainekset
Kreetalainen linssikeitto:
- noin 200 g ruskeita linssejä
- 2 tomaattia
- 2-3 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 dl oliiviöljyä
- noin 1 l vettä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- lihaliemikuutio tai suolaa
- 2 laakerinlehteä
- runsaasti tilliä tai niukasti persiljaa
- noin 0,5 dl punaviinietikkaa
Valmistusohje
- Huuhdo linssit ja liota niitä puolisen tuntia. Murskaa kuoritut tomaatit, paloittele porkkanat ja hienonna sipuli.
- Kaada oliiviöljy kattilaan ja kuullota sipulisilppu öljyssä, mutta älä anna sipulien ruskistua. Lisää vesi, tomaattimurska, porkkanat, hienonnetut valkosipulinkynnet, lihaliemikuutio tai ripaus suolaa, laakerinlehdet ja hienonnettu tilli tai persilja. Keitä puolisen tuntia.
- Jos haluat keittoon hapahkon säväyksen, mausta se lopuksi punaviinietikalla tai sitruunamehulla. Keiton tulee olla paksuhkoa.
Katso myös: Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreetalainen linssikeitto
Ohjeista puuttuu linssien lisääminen keittoon.