kreetalainen linssikeitto
Reseptit
30-60 min
Kiitos

Kreetalainen linssikeitto

Kreetalla linssikeitto syödään usein oliiviöljyllä sivellyn täysjyväleivän ja anjoviksen kera. Leiväksi maistuu myös valkosipulilla pyyhkäisty paahtoleipä, jonka päällyksenä on salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja fetaa. Voit käyttää tähän keittoon linssien ja tuoreiden tomaattien asemesta myös purkillisen tomaattisoseeseen säilöttyjä valkoisia papuja. Lisää ne kuitenkin vasta lopuksi. Jos käytät kuivattuja valkoisia papuja tai kikherneitä, liota niitä ensin yön yli ja heitä liotusvesi pois. Keitä kypsiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kreetalainen linssikeitto:

noin 200 g ruskeita linssejä
2 tomaattia
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 dl oliiviöljyä
noin 1 l vettä
2-3 valkosipulinkynttä
lihaliemikuutio tai suolaa
2 laakerinlehteä
runsaasti tilliä tai niukasti persiljaa
noin 0,5 dl punaviinietikkaa
Mainos

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kreetalainen linssikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X